Ajutati nou-nascutii sa supravietuiasca

Hila Ovidiu

Sibiul este unul dintre judetele in care se inregistreaza anual un numar foarte mare de nasteri premature. Acesti copii care se nasc inainte de termen si au greutate cu mult sub limita normala, au sanse minime de supravietuire fara Terapie Intensiva Neonatala. Maternitatea Spitalului din Sibiu are deja aparatura depasita moral, iar pentru a putea salva vieti, medicii au demarat o ampla campanie prin care cer sprijinul sibienilor.

Asociatia Baby Care Sibiu, infiintata in urma cu 7 ani la initiativa personalului Clinicii de Neonatologie a Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Sibiu, a demarat campania “Un vis, o speranta, o viata”. Prin aceasta campanie spitalul sibian, impreuna cu Asociatia Baby Care, incearca sa atraga atentia asupra Terapiei Intensive Neonatale, punctul cel mai fierbinte al Clinicii Neonatologie. Aici sunt asigurate ingrijiri neonatale specializate prematurilor si nou-nascutilor la termen cu variate si multiple afectiuni neonatale sau dificultati de adaptare la viata extrauterina din judetele Sibiu si Alba. Insa tocmai acest segment din cadrul Maternitatii Sibiene, ca de altfel intreaga maternitate, sufera de numeroase lipsuri. Pana acum s-a incercat schimbarea mobilierului din saloane si din sala de nasteri, insa aparatele sunt insuficiente si depasite moral si fizic, iar acest lucru ii impiedica de multe ori pe medici sa salveze vietilor nou-nascutilor cu probleme. La Clinica de Neonatologie din cadrul Maternitatii Sibiene ar fi nevoie de incubatoare, aparate de sustinere respitratorie a nou-nascutilor, analizoare cu micrometode, monitoare pentru urmarirea evolutiei nou-nascutilor si ecografe, consumabile pentru aparate si service pentru ele. Nici personalul nu este suficient. La ora actuala o asistenta are  in grija de 7-8 copii, nu de 1-2, cat ar fi normal. Tocmai pentru a acoperi aceste lipsuri si neajunsuri spitalul sibian si Asociatia au demarat campania “Un vis, o speranta, o viata”, prin care incearca sa convinga firmele, dar si persoanele fizice, sa sprijine financiar sau material Maternitatea sibiana si implicit Clinica de Neonatologie.

Donatiile se pot face in contul Asociatiei Baby Care, in contul urmator

cont IBAN RO50BRDE330SV17320573300, deschis la BRD Sibiu, filiala Gara

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Protest in fata cimitirului

Viorica-Daniela Streja, o femeie de 38 de ani din Sibiu, a protestat marti trei ore in fata cimitirului municipal Sibiu, impotriva angajarilor pe pile in sectorul de stat, dupa cum spune ea. Femeia are doi gemeni de 10 ani, un venit mai mic de 150 de lei, si in acest […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro