Adio consulat

Hila Ovidiu

In mai putin de un an de zile, Consulatul General al Republicii Federale Germania la Sibiu va deveni Consulat simplu.  Aceasta decizie a fost luata pentru a salva de la desfiintare Consulatul German de la Timisoara.

Pentru a face aceasta trecere de la Consulat General la Consulat simplu, Consulului General al RFG la Sibiu, Thomas Gerlach , i-a fost prelungit mandatul cu inca un an de zile. Diplomatul ar fi trebuit sa paraseasca tara noastra in aceasta vara, deoarece teoretic, I s-a incheiat cel de-al doilea mandat, insa va mai ramane la Sibiu pana anul viitor. Trecerea la Consulat va insemna mutarea intr-o locatie mai mica, reducerea personalului, dar si restrangerea ariei de acoperire si a serviciilor oferite pana acum cetatenilor de catre Consulatul General al RFG de la Sibiu. Astfel, pentru anumite probleme care pana acum erau rezolvate la Sibiu, oamenii vor trebui sa mearga la Bucuresti.La sfarsitul saptamanii trecute, in cadrul Micului Dejun al Barbatilor, eveniment gazduit periodic de Academia Evanghelica de la Sibiu, Consulul General al RFG la Sibiu, Thomas Gerlach, a prezentat un eseu in care a explicat ce au insemnat pentru el cele doua mandate petrecute in Sibiu, dar si cum se vede Sibiul si Romania din afara.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

I-a furat banii

O tanara in varsta de 23 de ani este cercetata pentru furt.  Impreuna cu mai multi prie­teni, ea a furat din borseta unui barbat. Pagubitul s-a asezat la coada intr-un fast food, si a lasat getuta pe masa. Tipetele martorilor l-a facut sa fuga dupa hoata pentru a-si recupera bunurile. […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro