Adio apostile falsificate!

Hila Ovidiu

Pentru a pune punct tentiativelor de falsificare a apostilelor Ministerul Afacerilor Interne a decis implementarea unui nou serviciu administrativ informatic. Acesta va fi accesibil prin toate Prefecturile din tara. Programul special ofera cetatenilor dar si autoritatilor publice verificarea online a datelor referitoare la veridicitatea apostilelor. La Sibiu a existat un singur caz de tentativa de falsificare a unui certificat de nastere.

indeNe luam adio de la apostilele false. Ministerul Afacerilor Interne a pus la cale un program prin care toate datele apostilate de catre cele 42 de prefecturi din tara sa poate fi verificate oricand, de catre oricine prin intermediul internetului. Masura a fost luata dupa ce mai multe astfel de acte necesare celor care vor sa paraseasca temporar sau definitiv tara au fost falsificate. O astfel de infractiune a fost constatata si la Sibiu unde s-a incercat apostilarea frauduloasa a unui certificat de nastere. Apostila este o stampila sau un certificat eliberat de autoritatile unui stat semnatar al Conventiei de la Haga pentru actele oficiale intocmite de statul respectiv dar care urmeaza sa fie prezentate pe teritoriul altui stat semnatar al Conventiei. Apostilele confirma semnatura, sigiliul sau stampila care apare pe un act oficial. Pana la acest moment aproximativ 100 de state au semnat Conventia de la Haga. In ultimii 6 ani la Sibiu au fost eliberate mai bine de 16 mii de apostile. Cele mai multe, 3165 au fost eliberate in anul 2012. Anul trecut au fost eliberate 2985 de astfel de acte. Valoarea totala a taxelor achitate de catre solicitantii de apostile in ultimii 6 ani a fost de peste 456 de mii de lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Primavara "se vede" in sanatatea sibienilor

Primavara a venit cu scaderi ale numarului de imbolnaviri de gripe, viroze si afectiuni pulmonare. Medicii de sentinela din cadrul programului de supraveghere al Sirectiei de Sanatate Publica au raportat 221 de cazuri de afectiuni respiratorii, 13 cazuri de afectiuni compatibile cu gripa si 50 de diagnostice de pneumonie. Medicii […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro