Acțiune împreună cu reprezentanții Inspectoratului Teritorial de Muncă Sibiu

stiri redactie

La data de 8 noiembrie a.c., în urma unei solicitări primite din partea I.T.M. Sibiu, polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice au efectuat verificări în vederea prevenirii și combaterii activităților de muncă „la negru” desfășurate în municipiul Sibiu.

Cu această ocazie, pe strada Andrei Șaguna, a fost depistat un bărbat în vârstă de 32 de ani, din județul Mureș, în timp ce îl folosea fără drept pe un minor în vârstă de 13 ani și 9 luni, din același județ, pentru prestarea unor activități în domeniul construcțiilor, respectiv înlocuire țigle și alte reparații ale acoperișului unui imobil din zonă.

Întrucât această constatare contravine prevederilor art. 13 alin. 3 din Legea nr. 53/2003 republicată,  cu modificările și completările ulterioare, prin care se precizează că „încadrarea în muncă a persoanelor sub vârsta de 15 ani este interzisă”, pe numele bărbatului s-a deschis un dosar de cercetare penală privind săvârșirea infracțiunii de folosire a unui minor pentru prestarea unor activități fără a respecta prevederile legale referitoare la regimul de muncă al acestora, conform art. 265 aliniatul 1 din legea menționată anterior.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

A lovit un pieton și a plecat de la locul faptei

La data de 8 noiembrie a.c., în jurul orei 10,00, în municipiul Sibiu, un bărbat în vârstă de 56 de ani, din localitatea Veștem, în timp ce conducea autoturismul pe strada Someșului, nu s-a asigurat la efectuarea virajului la dreapta pentru a parca pe trotuar și a acroșat un bărbat […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro