A inceput “Scoala altfel”

Hila Ovidiu

Un adevarat succes. Asa poate fi considerat programul “Scoala altfel”. Inca de luni de la primele ore ale diminetii orasul a aratat ca un furnicar. Toti elevii din municipiu, din judet si din tara au participat la activitati extracuriculare. Printre cei mai incantati s-au numarat micutii care au ales sa invete sa confectioneze masti la Muzeul Astra.

Scoala altfel se dovedeste a fi unul dintre cele mai bune proiecte lansate in ultimii ani de catre Ministerul Educatiei. Programul presupune ca timp de o saptamana elevii din intreaga tara sa desfasoare alte tipuri de activitati educativ-recreative decat cele obisnuite. Copiii au astfel posibilitatea sa viziteze muzee, sa participe la ateliere si sa faca multe alte activitati menite sa le dezvolte personalitatea. In Sibiu la mare cautare au fost atelierele de pedagogie muzeala. Aici luni la primele ore ale diminetii 27 de elevi au invatat in doar doua ore sa confectioneze masti traditionale. Iar realizarile lor au fost de-a dreptul spectaculoase. Incantate de acest proiect sunt si cadrele didactice. Acestea spun ca prin astfel de activitati tinerii invata sa socializeze, capata mai multa incredere in propria persoana, participa la activitati noi si interactive si nu in cele din urma reusesc sa isi insuseasca diferite cunostinte. Programul se va derula in perioada 2-6 aprilie. Astfel de proiecte se desfasoara de ani buni in alte tari europene. Pentru elevii romani insa acesta este primul an in care se pot lauda ca invatamantul din tara noastra incepe sa se alinieze la cel european si de ce nu,la cel mondial.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Simpozion dedicat lui Goga

Teatru, poezie si elevi premiati. Acestea au fost cuvintele de ordine la Simpozionul dedicat lui Octavian Goga. Evenimentul ce s-a desfasurat la Biblioteca Astra se afla la cea de-a doua editie si este realizat bineinteles, de Colegiul National Octavian Goga. Luni a avut loc cea de-a doua editie nationala a […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro