800 de scolari aliniati la „Bac-ul de toamna”

Hila Ovidiu

Absolventii de liceu au trait luni primele emotii ale bacalaureatului de toamna. Sunt mai bine de 800 de inscrisi pentru aceasta sesiune. Daca vor reusi sa treaca cu bine peste acest examen, tinerii pot sa se inscrie si la facultate.

indexLa nivel de tara aproximativ 60 de mii de absolventi de liceu isi incearca norocul in aceasta sesiune de bacalaureat. Dintre acestia 800 sunt sibieni. Tinerii spera sa obtina note de trecere la examenul de maturitate si chiar sa mai prinda un loc la facultate.
Din aceasta dimineata a inceput evaluarea orala la limba romana, in 18 august se va face cea de limba materna, iar urmatoarea proba orala va fi cea de limbi straine. In perioada 20-21 august absolventilor de liceu le vor fi evaluate competentele digitale. Greul va incepe abia din 24 august cand vor da prima proba scrisa, cea de limba romana. o zi mai tarziu, acolo unde este cazul, se va sustine proba de limba materna, iar in 26 august este programata proba obligatorie a profilului. In 28 august se va sustine ultima proba scrisa, cea la alegere in functie de profil si specializare. rezultatele vor fi afisate in 31 august pana la pranz si tot in aceeasi zi vor putea fi depuse contestatii. Rezultatele finale vor fi facute publice in data de 3 septembrie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Sanctiuni pentru vitezomani

750 de soferi au fost amendati in ultimele 7 zile de catre politistii rutieri dupa ce au fost prinsi gonind pe drumurile judetului. 18 dintre acestia au ramas pietoni pentru urmatoarele 90 de zile. Actiunea rutiera pe viteza se va desfasura pana in 23 august inclusiv. Timp de doua saptamani […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro