8 Mai – Ziua Mondială a Crucii Roșii și Semilunii Roșii

stiri redactie

Mișcarea Internațională de Cruce Roșie și Semilună Roșie este cunoscută în întreaga lume ca o organizație de ajutor umanitar, reunind peste 128.000.000 de membri, ce acționează consecvent în vederea prevenirii și alinării suferințelor provocate de războaie, conflicte armate, tensiuni politice, dezastre și calamități naturale sau sociale.

 În România, Societatea Națională de Cruce Roșie se află în slujba poporului român încă din 1876, sprijinind astfel comunitățile să fie mai sigure și mai puternice, prin implementarea unor programe inovative și diverse adresate nevoilor locale. 

Organizația contribuie, prin programele desfășurate, la prevenirea și alinarea suferinței sub toate formele, protejează sănătatea și viața, promovează respectul față de demnitatea umană, fără nicio discriminare bazată pe naționalitate, rasă, sex, religie, vârstă, apartenență socială sau politică.
Activitatea acesteia se derulează după șapte principii fundamentale: Umanitate, Imparțialitate, Neutralitate, Independență, Voluntariat, Unitate și Universalitate care o transformă într-o organizație complexă și nobilă.

     Astăzi, la ceas aniversar, este un minunat prilej să ne exprimăm recunoștința, respectul și solidaritatea față de tot ceea ce a simbolizat de-a lungul timpului această nobilă organizație și implicarea acesteia în schimbarea peisajului umanitar din prezent. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

FESTIVALUL„LUCIAN BLAGA” ONLINE SEBEȘ, MAI 2020

Ajuns la cea de-a XL-a ediție, Festivalul Internațional „Lucian Blaga” Sebeș, una dintre cele mai longevive manifestări cultural-științifice de profil din România, se va desfășura anul acesta în mai multe etape, încadrându-se în limitele și restricțiile adoptate de autoritățile din țara noastră, în vederea prevenirii extinderii contaminării cu virusul COVID-19 […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro