4 cazuri de copii exploatati, depistate de la inceputul anului si pana in prezent

Cazurile de exploatare a copiilor prin munca sunt tot mai dese in tara noastra. In Sibiu pana la momentul de fata au fost inregistrate 4 situatii de acest gen. Vorbim despre parinti care practic le fura celor mici dreptul la cei mai frumosi ani din viata…

In fiecare an, la data de 12 iunie, este marcata Ziua Mondiala pentru combaterea exploatarii copiilor prin munca. Teoria si practica insa, cel putin in tara noastra, lasa de dorit. Mai ales in mediul rural, unde parintii, dornici sa ii invete pe copii de mici cu greutatile vietii, uita ca acestia au dreptul la o copilarie fara griji. In Sibiu spre exemplu, numai in anul acesta au fost raportate 4 cazuri de exploatare prin munca a minorilor.

Cel mai trist este ca, de cele mai multe ori, copiii exploatati prin munca nu merg la scoala, nu au timp sa se bucure jucandu-se cu cei de varsta lor, adesea nu primesc mancare si nici ingrijire sau afectiune. Sunt doar niste masini de „tras la jug” si de facut bani pentru parintii iresponsabili.

Vestea buna este ca oricine ii poate ajuta pe acesti micuti. Exista telefonul copilului unde oricine poate suna pentru a anunta existenta unui caz de exploatare prin munca sau abuz. Numarul de telefon la care se pot raporta situatii de acest gen este 0269938. Aici, un consilier din cadrul DGASPC este pregatit sa ofere suport in fiecare zi, de luni pana vineri, intre orele 07.30 si 16.00.

No Comment

Leave a Reply

*

*

POPULAR POSTS