3500 de sibieni au primit ajutor de incalzire

Hila Ovidiu

3500 de sibieni au beneficiat si in aceasta iarna de ajutor pentru incalzire. La finele lunii martie se va incheia perioada de acordare a acestor bani. Cei mai multi solicitanti au folosit gazele naturale pentru incalzire.

5 luni de zile au beneficiat de aceste ajutoare. Ultima zi in care mai este oferit acest ajutor este insa 31 martie. Vorbim despre sibienii care au beneficiat de ajutor pentru incalzirea locuintei. Iar numarul lor nu este deloc de neglijat. Aproximativ 3500 de oameni s-au bucurat de acesti bani veniti de la stat. Cei mai multi sibieni au solicitat ajutorul pentru incalzirea locuintei cu gaze natutale. Este vorba despre 3224 de persoane. Alte 153 au beneficiat de diferite sume pentru incalzire cu energie termica si doar 57 de beneficiari au primit acest sprijin financiar pentru incalzirea locuintei cu lemne. De acesti bani au beneficiat persoanele cu venituri mici. Acestia au avut de depus un dosar din care sa rezulte ca se incadreaza in limitele impuse de lege pentru a beneficia de acesti bani. Cei care au mintit insa in declaratiile pe propria raspundere vor fi sanctionati si vor fi nevoiti sa dea banii inapoi. Odata cu incheierea perioadei de acordare a ajutorului vor incepe anchetele sociale de verificare a corectitudinii datelor inscrise in declaratii cu privire la componenta familiilor si a veniturilor beneficiarilor. Controalele vor fi facute de catre Serviciul Public de Asistenta Sociala din cadrul Primariei iar la finalizarea acestora datele vor fi trimise la Agentia Judeteana pentru Plati si Inspectie Socciala Sibiu.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Primavara a “inverzit” pietele sibiene

Au apartut primele legume romanesti in piete. Salata verde, ceapa proaspata sau ridichiile pot fi gasite aproape pe fiecare taraba. Mai greu de gasit sunt insa cumparatorii… Odata cu venirea primaverii medicii spun ca este bine sa consumam cat mai multe verdeturi si legume proaspete. Si asta pentru ca organismul […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro