3072 de tichete sociale electronice pentru persoane vârstnice și pentru persoane sau familii fără adăpost

stiri redactie

Instituția Prefectului județul Sibiu a recepționat un număr de 3072 de tichete sociale electronice pentru persoane vârstnice și pentru persoane sau familii fără adăpost, transmise de Ministerul Fondurilor Europene, conform OUG 115/2020.

Beneficiarii vor intra în posesia sumelor lunare, având la dispoziție un card electronic, ce poate fi utilizat numai pentru achiziționarea de preparate culinare/mese calde, la unitățile care acceptă cardul. Suma maximă ce poate fi utilizată din totalul disponibil, pe parcursul unei zile calendaristice este de 40 de lei/zi.

Destinatarii finali eligibili în cadrul acestui proiect sunt:

  • persoanele care au împlinit vârsta de 75 ani şi beneficiază de indemnizația socială pentru pensionari sau alte drepturi, prin legi cu caracter special, plătite prin Casele Teritoriale de Pensii;
  • persoane/familii fără adăpost, inclusiv persoanele/familiile care au fost evacuate.

Instituția Prefectului centralizează în acest moment datele primite de la primăriile din județ urmând ca până la finalul săptămânii viitoare tichetele să ajungă la fiecare UAT din județ și de acolo, mai departe, la beneficiarii finali.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Argeş - PERCHEZITII PENTRU DESTRUCTURAREA UNEI GRUPARI SPECIALIZATE IN TRAFIC DE PERSOANE

Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Pitești, împreună cu  procurori din cadrul D.I.I.C.O.T. – S.T. Pitești, efectuează șapte percheziţii domiciliare, pe raza județului Argeș, pentru destructurarea unei grupări infracționale specializate în trafic de persoane. În dimineața zilei de 11 noiembrie  a.c., polițiștii din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro