30 de victime ale violentei domestice salvate din calea atacatorilor

Hila Ovidiu

In nici 3 luni de cand a fost dat in folosita centrul pentru primirea victimelor violentei domestice a oferit sprijin pentru mai bine de 30 de suflete. In doua dintre cazuri femeile batute au reusit sa obtina ordine de restrictie, sa isi dea afara din casa sotii violenti si sa isi refaca viata.

In pofida faptului ca Sibiul este considerat unul dintre orasele romanesti cu un puternic iz european, mentalitatile au ramas in multe cazuri cele specifice secolului trecut. Vorbim aici despre femei care tac cu buna stiinta sau care sunt reduse la tacere in fata unor soti care le agreseaza. Statisticile Directiei pentru Protectia Copilului arata ca per ansamblu in ultimii ani numarul cazurilor de violenta domestica a fost in continua crestere. In 2013 au fost raportate 14 cazuri de abuz iar in anul urmator 27 de cazuri. Trist este ca la pachet cu neintelegerile dintre soti vin si dramele copiilor acestora. Anul trecut 62 de suflete au suferit din cauza violentei domestice. De cateva luni insa femeile abuzate alaturi de pruncii acestora au unde se refugia din fata sotilor agresivi. S-a deschis un centru de primire in regim de urgenta a victimelor violentelor din familie. Din februarie de cand a devenit functional si pana in prezent angajatii centrului au protejat si consiliat mai bine de 30 de suflete. Vorbim despre 5 fermei, mame a cate 3, 4, 6 sau chiar 7 copii. Violenta in familie este insa un fenomen care nu afecteaza doar persoana care este lovita in repetate randuri ci si pe cei din jurul acesteia. Un copil care traieste intr-un mediu violent, va fi un copil care va percepe violenta ca fiind o activitate specifica vietii de zi cu zi. Asa ca preventia este extrem de importanta. Statisticile arata ca in perioada 2004-2011 la nivel de tara au fost raportate 82 de mii de cazuri de abuz si violenta in familie. Din pacate 800 de victime ale violentei domestice au pierdut lupta cu viata.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Problema cartierului dintre Sibiu si Cisnadie, dezbatuta la Prefectura

Prefectul Sibiului se implica in problema cartierului rasarit peste noapte la granita dintre Sibiu si Cisnadie. Lucian Radu i-a chemat pe toti cei implicati la dezbateri si le-a cerut solutii. Singurii care au avut ceva idei demne de pus in practica au fost politistii. Primarul Cisnadiei nici macar nu s-a […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro