220 de clase pentru urmatorul an de invatamant

Hila Ovidiu

De luni incep inscrierile pentru clasa pregatitoare. Sunt puse la bataie mai bine de 4 mii de locuri. Din cele 220 de clase infiintate 20 vor fi cu predare in germana si maghiara.Inscrierile in clasa pregatitoare incep de luni iar prima etapa dureaza pana dupa jumatatea lunii martie. Parintii isi pot inscrie odraselel inclusiv in zilele de sambata.
Trebuie inscrisi obligatoriul in clasa pregatitoare copiii care implinesc 6 ani pana la data de 31 august 2016. Cei nascuti dupa aceasta data pot merge la scoala doar la cerere. Copiii care vor frecventa invatamantul special vor fi inscrisi in clasa pregatitoare incepand cu varsta de 8 ani. Cei care vor sa isi inscrie copiii cu nevoi speciale mai repede la scoala o pot face doar pe baza de semnatura si doar pentru micuti cu varste cuprinse intre 6 si 8 ani.
Toti copiii vor avea un loc asigurat la clasele de limba romana din scoala de circumscriptie. Cei care vor sa opteze pentru alta scoala decat cea de circumscriptie trebuie sa prezinte la momentul inscrierii si documente justificative pentru criteriile generale si specifice. Pentru sectia de germana nu au fost alocate circumscriptii insa va fi organizata o proba de evaluarea cunosctintelor de limba germana. Aceasta va avea loc la finele primei etape de inscriere. Rezultatele inscrierilor vor fi facute publice in perioada 25-26 martie. Tot atunci se va putea vedea si ce locuri au ramas libere. Pentru viitorul an de invatamant au fost cuprinse in planul de scolarizare 200 de clase cu predare in limba romana, 18 clase cu predare in limba germana si 2 clase cu predare in limba maghiara.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Luni si marti, zile negre pe soselele Sibiului

Lunea si martea sunt zilele negre ale soselelor din judetul Sibiu. Statisticile politistilor rutieri arata ca cele mai multe accidente rutiere au loc la inceput de saptamana. Cei mai multi soferi vinovati de producerea evenimentelor rutiere au varste cuprinse intre 26 si 45 de ani. Soselele judetului isi cer cel […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro