14 sibieni dau bac-ul olimpicilor

Hila Ovidiu

14 liceeni trec in aceasta perioada prin emotiile examenului de bac. Acestia se afla in Bacau unde se sustine o sesiune specala a examenului. Este vorba despre bac-ul olimpicilor. Majoritatea elevilor sibieni care au mers acolo provin din scolile sportive.

Tinerii care termina liceul si participa la olimpiade internationale sau concursuri sportive de talie europeana sunt in aceasta perioada in febra examenului de bacalaureat. Special pentru ei, aceste probe au loc mai devreme. Bacul olimpicilor a debutat la inceputul acestei saptamani, iar tinerii au fost nevoiti sa mearga din intreaga tara spre colegiile Stefan cel Mare si Nicolae Vasilescu Karpen din Bacau. De la Sibiu au plecat 14 elevi. La nivel de tara aproximativ o mie de elevi vor sustine examenul. Dupa proba de romana oral care s-a desfasurat luni si marti, miercuri si joi va avea loc proba de evaluare a competenelor digitale. Tot de joi si pana vineri tinerii vor fi evaluati la proba de limbi straine oral, iar 28 mai este prima zi de proba scrisa. Este vorba despre examenul de limba si literatura roamana. In 29 copiii vor sustine proba scrisa obligatorie a profilului, in 30 mai proba la alegere a specializarii iar in 31 mai acolo unde este cazul proba de limba materna in 31 mai vor fi afisate rezultatele partiale si se vor depune contestatiile iar dupa solutionarea acestora in 1 iunie vor fi afisate rezultatele finale.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

ISU primeste noi echipamente

Si asta dupa ce in urma cu mai bine de un an, toate unitatile pentru situatii de urgenta din judetele regiunii Centru au primit dotari pe fonduri europene. Banii care nu au ramas cheltuiti atunci vor fi folositi pentru noi echipamente in urmatoarele 27 de luni. Prin acest proiect se […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro