126 de angajati fara forme legale depistati la Sibiu

Munca la negru infloreste la Sibiu! Inspectorii de munca au descoperit in ultima luna nu mai putin de 126 de sibieni care munceau fara forme legale. Angajatorii acestora au fost sanctionati cu amenzi in valoare de aproape 360 de mii de lei.

In ultimele 30 de zile inspectorii de munca au desfasurat in tot judetul peste 360 de controale in incercarea de a-i convinge pe angajatori sa respecte prevederile legale din domeniul relatiilor de munca. In timpul controalelor inspectorii au depsistat peste 120 de sibieni care munceau la negru. Angajatorii acestora au fost aspru sanctionati. La un singur angajator care se ocupa cu fabricarea de echipamente pentru autovehicule inspectorii de munca au gasit 106 persoane care munceau fara forme legale. Alti 14 muncitori fara contract au fost depistati la o societate care se ocupa de activitati ale bazelor sportive. Inspectorii de munca au mai depistat 3 angajati fara contract la un operatori din domeniul constructiilor si alti 2 la o societate care se ocupa de repararea masinilor. Un alt muncitor „la negru” a fost depistat la o societate care are ca domeniu de activitate plasare fortei de munca.

Pentru alte deficiente depistate in domeniul relatiilor de munca cei de la ITM au aplicat amenzi in valaore de 33.500 de lei. Pentru deficientele descoperite pe linia sanatatii si securitatii in munca au fost aplicate alte amenzi in valoare de 6 mii de lei.

No Comment

Leave a Reply

*

*

POPULAR POSTS