1200 de sibieni intepati de capuse

0
464

Aproape 1200 de sibieni au cazut prada capuselor din primavara si pana acum! Situatia intepaturilor este similara cu cea inregistrata in 2017. Numai in ultimele 4-5 saptamani au cerut ajutorul medicilor in jur de 100 de persoane.

Desi vremea s-a racit iar de-a lungul timpului cel putin in municipiul Sibiu au fost facute actiuni de dezinsectie menite sa reduca populatiile de capuse, acestea continua sa faca victime. Sute de sibieni au cerut ajutorul medicilor dupa ce au fost intepati de insecte in parcuri si zone de agrement. Chiar si in aceste conditii, medicii spun ca adresabilitatea s-a diminuat considerabil fata de anul trecut cand au fost inregistrate  2107  de intepaturi de capusa.

In ultima saptamana unitatile medicale din judet au raportat un numar de 9 cazuri de intepatura de capusa. Cei mai multi pacienti au cerut ajutorul spitalului judetean. Varful de sezon a fost inregistrat in luna mai cand s-au raportat intr-o singura saptamana peste 150 de cazuri la nivelul intregului judet.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.