117 sibieni intepati de capuse intr-o singura saptamana

Explozie de intepaturi de capusa la Sibiu. In doar o saptamana au cerut ajutorul medicilor din spitale un numar de peste o suta de persoane intepate de aceste insecte. De la inceputul anului si pana in prezent s-au inregistrat aproximativ 430 de pacienti cu intepatura de capusa.

Ultima saptamana a adus o crestere semnificativa a numarului sibienilor care au cerut ajutorul medicilor dupa ce au fost intepati de capuse. Reprezentantii Directiei de Sanatate Publica spun insa ca nu sunt motive de ingrijorare.

De la inceputul sezonului de capuse si pana in prezent au cerut ajutorul medicilor un numar de 428 de sibieni. Dintre cestia 117 au fost intepati de insecte saptamana trecuta. Din totalul cazurilor inregistrate in acest sezon aproximativ 130 au fost inregistrate la copii cu varste de sub 14 ani.

Pentru a preveni intepaturile de capuse se recomanda evitarea zonelor verzi cu vegetatie netunsa, purtarea de incaltaminte inchisa pe picior, purtarea pantalonilor lungi si a bluzelor care acopera o cat mai mare parte a corpului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Vreme rea pana luni!

Nu scapam de ploi nici saptamana aceasta! Meteorologii anunta un nou val de precipitatii abundente. 29 de judete ale tarii sunt partial sau in totalitate sub cod galben de vreme rea. Vestile proaste legate de vreme par sa nu se mai inchie! Meteorologii au prelungit in cursul zilei de joi […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro