Ziua Mondiala a Diabetului

Hila Ovidiu

14 moiembrie este zZiua mondiala a Diabetului. Cu aceasta ocazie au avut loc mai multe campanii de informare cu privire la aceasta boala. La momentul de fata in lume sun 346 de milioane de oameni care sufera de diabet zaharat. 19 mii dintre acestia sunt numai in judetul Sibiu.

In fiecare an la data de 14 noiembrie se celebreaza Ziua Mondiala a Diabetului. Cu acest prilej in intreaga lume au loc actiuni de determinare a glicemiei si campanii de constientizare a populatiei cu privire la diabet. Scopul campaniilor este acela de a-i face pe oameni pe de-o parte consitenti de riscurile la care se expun iar pe de alta parte de a promova un stil de viata sanatos. Statisticile artata ca la nivel global la fiecare 5 secunde o persoana este diagnisticata cu aceasta boala si la fiecare 10 secunde o alta moare din cauza acestei afectiuni. In anul 2004 spre exemplu 3,4 milioane de oameni au murit datorita diabetului, in 2011 au fost inregistrate 4,6 milioane de decese din cauza acestei boli. La ora actuala in Sibiu sunt inregistrati aproximativ 19 mii de bolnavi de diabet. Dintre acestia 29 sunt copii. Medicii se tem ca in judetul nostru in urmatorii cinci ani numarul diabeticilor va ajunge la peste 22 de mii de persoane. Si Organizatia Mondiala a Sanatatii estimeaza ca in 2030 numarul diabeticilor la nivel mondial va ajunge la 522 de milioane, aproape dublu fata de cifra de la ora actuala.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Protest de solidaritate

Au iesit in strada pentru a protesta in semn de solidaritate cu ceilalti europeni care sufera de pe urma austeritatii. Aproximativ 100 de membri de sindicat au cerut miercuri in fata Prefecturii dialog social si legi care sa respecte drepturile angajatilor. Astfel de pichetari ale Prefecturilor au avut loc in […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro