Ziua Internationala a Romilor

Hila Ovidiu

Romii din Sibiu s-au incins la sfarsitul saptamanii, intr-o mare petrecere. Ei au dansat pe strazi si au aruncat flori pe Raul Cibin.  Manifestarile au fost dedicate Zilei Internationale a Romilor, care se sarbatoreste duminica in toata lumea.

Zeci de femei de etnie rroma  au oferit pe strazile orasului, un adevarat spectacol. Doar a fost ziua lor, si au sarbatorit asa cum se cuvine. Romii au pornit de la biserica Filadelfia, la fel  cum fac in fiecare an si au mers pe jos, cantand, pana in Piata Mare.  Plimbarea a fost numita mars impotriva discriminarii. Ei s-au oprit mai intai pe Soseaua Alba Iulia, pe podul peste Cibin, si au aruncat in apa coronite de flori si salcie. Plimbarea s-a terminat in Centrul Orasului unde femeile de etnie rroma au dansat aproape o ora.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Bani pentru sarmani

Concert de caritate la Sala Thalia!  Manuela Golescu si Costel Busuioc au cantat duminica seara pentru copii nevoiasi. Concertul care a durat mai bine de 2 ore a ajuns la sufletul sibienilor prezenti la manifestare. Spectacolul de Caritate a avut loc Duminica seara. Sala a fost plina de sibieni, care […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro