Ziua Internationala a Persoanelor cu Dizabilitati, marcata si la Sibiu

Hila Ovidiu

Luni se sarbatoreste Ziua Internationala a Persoanelor cu Dizabilitati. Momentul va fi marcat si la Sibiu. Copiii din centrele de ocrotire sociala din subordinea DGASPC vor avea luni ocazia de a vizita Gradina Zoologica.

In fiecare an din 1992 incoace, la data de 3 decembrie se sarbatoreste Ziua Internationala a Persoanelor cu Dizabilitati. Aceasta data este marcata in incercarea de a sensibiliza opinia publica in ceea ce priveste problemele cu care se confrunta persoanele cu dizabilitati. Poate una dintre cele mai grave probleme cu care se confrunta persoanele cu handicap este discriminarea. Putini sunt cei care inteleg ca un om cu o dizabilitate este un om special, un om care depune efort dublu pentru  a realiza ceva ce un al om, fara nicio dizabilitate, realizeaza fara a intampina vreo problema. Pentru a marca ziua dedicata persoanelor cu dizabilitati la inceputul saptamanii viitoare copiii din centrele sibiene vor avea parte de o surpriza. Vizitatorii vor fi insotiti de catre personalul de specialitate din cadrul centrelor de la Sibiu. participantii vor primi si cate o plasa cu dulciuri. De fapt, intreaga saptamana va fi dedicata centrelor in care isi duc viata persoane cu dizabilitati. Din 4 si pana in 8 decembrie la centrele rezidentiale pentru adultii cu dizabilitati din subordinea DGASPC vor avea loc zilele portilor deschise.

La momentul de fata in evidentele DGASPC in tot judetul sunt inregistrate aproximativ 16 mii de persoane cu handicap. Dintre acestea aproape 800 sunt copii. Din totalul persoanelor cu dizabilitati 730 de adulti si 73 de copii sunt institutionalizati.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Strazi inchise pentru parada de 1 Decembrie

1 Decembrie nu vine doar cu straie de sarbatoare si parade militare ci si cu restrictii de trafic. Pentru a permite desfasurarea defilarilor in conditii de siguranta mai multe artere ale orasului vor fi inchise traficului. Restrictiile pe cea mai circulata strada din Sibiu, Bulevardul Corneliu Coposu dar si pe […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro