Ziua Imnului National

Hila Ovidiu

In urma cu 166 de ani, “Desteapta-te romane!” rasuna pentru prima oara in Valcea. Din decembrie 1989 el este imnul de stat al Romaniei. Din 98 are si o zi dedicata. Ziua Imnului National a fost sarbatorita in 29 iulie in intreaga tara.

Ziua-Imnului-National-al-Romaniei

Ziua Imnului National a fost marcata in fata „Monumentului ostasului din toate timpurile” aflat in fata Cercului Militar. Au avut loc slujbe de pomenire, discursuri si parade militare. Desteapta-te romane! a rasunat pentru prima oara in Parcul Zavoi din Ramnicu Valcea la 29 iulie 1848. A fost interzis in totalitate in perioada comunista si a revenit la viata in urma Revolutiei din `89. a fost desemnat imnul de stat al Romaniei in 1991 prin Constitutie. Din `98 prin lege se sarbatoreste si Ziua Imnului National.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Campion la infractiuni

Politistii rutieri au pus mana pe infractorul anului. Soferul…de ocazie a capatat aceasta titulatura dupa ce a comis nu mai putin de 4 infractiuni. Barbatul este cercetat penal. La 37 de ani un barbat din Mihaileni a reusit sa ii uimeasca pe oamenii legii cu numarul de infractiuni pe care […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro