Ziua egalitatii femeilor

Hila Ovidiu

Ziua de 26 august a marcat istoria omenirii. In 1920 in Statele Unite a fost ziua in care femeile si-au castigat dreptul de a fi egale cu barbatii si implicit dreptul la vot. Ziua egalitatii femeilor se comemoreaza de 94 de ani.

indxLe sarbatorim in martie, insa si-au castigat adevarata independenta in 26 august. Femeile, caci despre ele vorbim, au dovedit de –a lungul timpului ca pot fi cel putin la fel de inteligente ca si barbatii. Fiicele Evei au scris istorie in data de 26 august 1920. Atunci, in Statele Unite au reusit sa isi obtina dreptul de vot, drept consemnat oficial in constitutia americana. Tot atunci s-a stabilit si egalitatea de drepturi intre femei si barbati iar lupta pentru emancipare a luat sfarsit. Ultimul secol a fost incarcat de dovezi ale faptului ca gandirea conform careia locul femeii e la cratita si atat a fost total eronata. Femeile au dovedit ca pot fi eficiente in politica, domeniul social, medical, stiintific, reusind sa obtina rezultate cel putin la fel de impresionante ca si cele ale barbatilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Amenzi si permise suspendate

Peste 150 de amenzi si 15 permise suspendate in doar o zi. Politistii rutieri au derulat in cursul zilei trecute o actiune ce a avut ca scop siguranta in trafic. Cele mai multe amenzi s-au dat pentru exces de viteza. Politistii au dat aproape 80 de amenzi pentru viteza, 31 […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro