Ziduri istorice spalate cu jet sub presiune

Zidurie din caramida din zona Podului Minciunilor au fost spalate joi cu jet de apa sub presiune!!! Procedura, similara cu cea folosita in Tg-Jiu pentru operele lui Brancusi, a fost intens contestata in mediul on-line. Reprezentantii municipalitatii se apara insa si lasa de inteles ca spalaturile sunt efectuate corect.

Nici nu s-a stins bine scandalul asfaltarilor pe ploaie ca, din dorinta de a fi gata totul pana la Summit, Primaria Sibiu intra din nou in “gura” internautilor. De aceasta data marul discortiei il reprezinta lucrarile de curatare a zidurilor din zona Podului Minciunilor. Scandalul a izbucnit dupa ce un sibian a fotografiat muncitorii in timp ce foloseau un furtun cu presiune pentru a spala zidurile.

Nevenindu-ne parca sa credem am mers la fata locului. Nu am mai prins muncitorii care spalau zidurile insa i-am prins udand cu neglijenta zidul atunci cand incercau sa curete trotuarele de sub pod. Ba mai mult, in zona se vad bucati intregi de caramida, semn ca zidul a avut de suferit in urma tratamentului aplicat cu jet sub presiune.

Ca si cum nu ar fi fost de ajuns, cei doi muncitori care isi desfasurau activitatea in zona, au fixat la un moment dat furtunul cu jet folosind o caramida probabil cazuta din zid!!!

Reprezentantii municipalitatii se apara insa si spun ca spalarile au fost facute cu respectarea lergislatiei specifica interventiilor pe monumente istorice.

“Acestea nu sunt nici lucrări de restaurare și nici lucrări de reparații, ci lucrări de curățare a zidului din această zonă prin periere și aplicarea unui tratament cu o substanță specială, anti-săruri. Lucrările nu afectează compoziția arhitecturală, structurală sau estetică a zidurilor. “, a declarat pentru Eveniment TV Mirela Gligore, sefa serviciului Comunicare, Relatii Externe si Marketing din cadrul Primariei Sibiu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Dascalii si elevii de la CSEI Turnu Rosu, in vizita in Bulgaria in cadrul proiectului de combatere a violentei in scoli

In luna aprilie a avut loc o noua intalnire dintre membrii proiectului de combatere a violentei in scoli, proiect derulat de cartre Centrul Scolar de Educatie Incluziva Turnu Rosu. Activitatile s-au desfasurat timp aproape o saptamana in Bulgaria. In luna aprilie elevi si profesori de la Centrul Scolar de Educatie […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro