Zeci de incendii de vegetatie

Hila Ovidiu

Primavara a venit cu… val de incendii de vegetatie la Sibiu. Pompierii au fost solicitati sa intervina la mai bine de 70 de cazuri. 2 dintre ele au avut loc chiar in cursul zilei de luni.

A fost weekend de foc, la propriu, pentru pompierii sibieni. salvatorii au fost solcitati sa intervina la mai bine de 70 de incendii de vegetatie. Mai toate au pornit dupa ce oamenii fie au lasat focul nesupravegheat fie nu au mai putut opri extinderea flacarilor dupa ce au facut focul in incercarea de a-si dezmiristi terenurile agricole. Dintre cele 72 de incendii de vegetatie cele mai multe, cate 8 au izbucnit in Sibiu, Medias, Miercurea Sibiului, Dumbravioara  sau Tarnavioara. Au mai avut loc 3 incendii de vegetatie in Sacel, cate doua in Hamba, Apoldu de Sus, Zlagna si Avrig, tot atatea in Tapu, Axente Sever, Nemsa si Seica Mare. Incendii de vegetatia au mai avut loc in localitatile Nucewt, Veseud, Valea Lotrioarei, Arpasu de Sus, Casolt, Benesti, Mosna, Bradu, Dealu Buii, Slimnic, Sevis, Bazna, Darlos, Barghis, Tarnava, Copsa Mica, Tichindeal, Valchid, Mohusi Hula Bradului. Au ars in total mai bine de 200 de hectare de vegetatie. Doua dintre incendii au izbucnit in cursul zilei de luni. Efortul pompierilor a limitat extinderea flacarilor si producerea de pagube materiale insemnate. Au ars totusi un autoturism, cateva anexe gospodaresti si un gard.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Biciclete contra masini

Astra Film Cinema promoveaza protectia mediului. Saptamana aceasta sibienii vor putea lua parte la proiectia intitulata „Biciclete contra masini”. Cei care vor veni la film pe bicicleta vor beneficia de intrare gratis. Pelicula a carei regie este semnata de Frederik Gretten prezinta pe de-o parte criza globala privind schimbarile climatice, […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro