Zeci de gospodarii mistuite de flacari din vina posesorilor

Hila Ovidiu

De la inceputul anului si pana in prezent in judetul nostru au avut loc mai bine de 70 de incendii. In aproape 70 la suta din cazuri oamenii au ramas pe drumuri dupa ce gospodariile le-au ars din temelii. Tot anul acesta a crescut ingrijorator si numarul de incendii de vegetatie.

pompieriDe cele mai multe ori de vina pentru producerea incendiilor la gospodarii a fost neglijenta proprietarilor. Si asta pentru ca flacarile au pornit de la instalatii electrice improvizate, circuite electrice suprasolicitate,resturi de tigari uitate aprinse sau nestinse complet, fiare de calcat uitate in priza, aparate de caldura nesupravegheate sau jocul copiilor cu focul.
Pentru a preveni astfel de nenrociri pompierii sfatuiesc toti sibienii sa verfice etanseitatea racordarii buteliilor acolo unde este cazul cu apa si sapun, in niciun caz cu flacara, sa nu utilizeze butelii artizanale, sa fie atenti la mijloacele de incalzire mai ales cand este vorba de sobe de teracota, sa nu lase surse de foc la indemana celor mici si sa nu isi lase copiii nesupravegheati in casa atunci cand in incapere functioneaza resouri sau sobe. Fumatorii trebuie sa aiba chiar si in propria gospodarie un loc pecial amenajat pentru fumat si inainte de a stinge tigarea sa adauge putin apa in scrumiera. Sa fie atenti la scrumul cazut la intamplare si sa stinga mucurile de tigara pana la capat.
Pompierii fac apel la atentia sibienilor si in ceea ce priveste actiunile de dezmiristire. Numarul incendiilor de vegetatie a luat proportii in ultimele 3 saptamani tocmai datorita faptului ca oamenii dau foc resturilor vegetale in spatii deschise si lasa mai apoi flacarile sa isi faca de cap. De cele mai multe ori acestea se extind riscand sa cuprinda locuinte, anexe si chiar paduri intregi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Neatentia face victime!!!

Parinti, nu va mai lasati copiii nesupravegheati! Un moment de neatentie poate duce la o adevarata tragedie. La Avrig un copil de 8 ani a ajuns sub rotile unei masini dupa ce a fost lasat nesupravegheat pe strada. Baiatul a fost grav ranit iar acum este internat la Spitalul de […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro