Zece cetăţeni străini depistați de polițiștii de frontieră arădeni

stiri redactie

Poliţiştii de frontieră arădeni din cadrul Punctelor de Trecere a Frontierei Vărşand și Nădlac au depistat zece cetăţeni din Afganistan, care au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria, pe jos sau ascunşi într-un automarfar.

În data de 14.06.2021, la Punctul de Trecere a Frontierei Vărșand, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră pe sensul de ieşire din ţară, un cetăţean bulgar, aflat la volanul unui automarfar înmatriculat în Bulgaria. Acesta transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, articole de mobilier, pe ruta Bulgaria-Italia.

În urma efectuării controlului amănunţit al mijlocului de transport, au fost descoperiți, ascunși în compartimentul pentru marfă, opt cetăţeni străini.

Persoanele au fost preluate și transportate la sediul sectorului pentru cercetări unde, în urma verificărilor, poliţiştii de frontieră au stabilit că sunt cetăţeni din Afganistan, cu vârste cuprinse între 14 și 20 de ani, solicitanți de azil în România.

Tot ieri, în jurul orei 18:50, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Nădlac au observat, la aproximativ 1.500 de metri de linia de frontieră, două persoane care se deplasau pe jos. Deoarece acestea nu îşi justificau prezenţa în zonă, au fost conduse la sediul sectorului pentru efectuarea verificărilor. În urma cercetărilor a fost stabilit faptul că sunt cetățeni din Afganistan, în vârstă de 18, respectiv 19 ani.

În ambele cazuri, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în vederea stabilirii întregii activități infracționale, urmând ca la finalizare să fie dispuse măsurile legale care se impun.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Focuri de armă și peste 16.000 pachete cu țigări confiscate la graniţa cu Ucraina

Poliţiştii de frontieră din cadrul I.T.P.F. Sighetu Marmaţiei au confiscat în cadrul unei acțiuni desfășurate pe linia prevenirii și combaterii contrabandei cu țigări, în localitatea de frontieră Teceu Mic, cantitatea de 16.450 pachete de ţigări de proveniență ucraineană, în valoare de aproximativ 193.000 lei. Ieri, 14 iunie a.c., la nivelul […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro