Zburati vineri ? Zborurile vor fi afectate de o greva a controlorilor de trafic

admin

Controlorii de trafic anunta ca, vineri, au de gand sa faca greva, timp de doua ore, intre 11:00 si 13:00.

Daca acest lucru se va intampla, atunci doar aproximativ 30% dintre avioane vor fi dirijate, restul urmand sa ramana la sol.

Potrivit liderului sindical Romatsa, Gabriel Tudorache, controlorii de trafic au nu mai putin de 50 de nemultumiri, iar greva este ultima solutie, in conditiile in care negocieri se poarta inca din februarie 2016. „Consideram ca dupa un an si doua luni am facut tot ce se putea face”, a declarat el, la Digi24.

Printre principalele nemultumiri ale controlorilor de trafic se numara personalul insuficient, dar si faptul ca nu a fost semnat noul contract colectiv de munca, nu exista un buget si nici un consiliu de administratie.

Managementul ROMATSA a anuntat, intr-un comunicat, ca va depune eforturi pentru a stopa declansarea grevei de avertisment si va continua negocierea cu partenerii sociali.

„Totusi, in situatia declansarii grevei de avertisment, conform Legii Dialogului Social nr. 62/2011, ROMATSA va asigura 33,3% din zboruri. Nu vor fi afectate zborurile umanitare de stat, medicale, de cautare si salvare si de urgenta”, se arata in comunicatul citat de News.ro.

La ultima greva de avertisment ROMATSA, din septembrie 2015, zeci de zboruri interne si externe au fost afectate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

La 91 de ani, regina Angliei a fost surprinsa la volan. Fara permis

Regina Elisabeta a II-a a fost vazuta conducand o masina Jaguar, unul dintre autoturismele familiei, in weekend, cand se intorcea de la biserica. Monarhul britanic a implinit recent 91 de ani. The Telegraph aminteste ca regina adora sa sofeze si ca e vazuta adesea la volan, pe domeniul Sandringham. Chiar […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro