Wikipedia a fost blocata in Turcia, din cauza unor articole care sustineau ca tara sprijina terorismul

admin

Autoritatea de telecomunicatii din Turcia a anuntat ca a decis sa blocheze accesul utilizatorilor din tara la enciclopedia online Wikipedia din cauza mai multor articole in care guvernantii turci sunt acuzati de sprijinirea terorismului.

„In ciuda tuturor eforturilor, acest continut, care afirma in mod eronat ca turcii sprijina organizatii teroriste, nu a fost eliminat”, se arata intr-un mesaj postat de autoritatea de telecomunicatii pe Twitter, transmite DPA.

Prin urmare, autoritatile turce au decis sa blocheze intreaga platforma, pentru ca nu pot bloca in mod selectiv anumite pagini ale enciclopediei Wikipedia.

De asemenea, autoritatea a cerut site-ului sa elimine acele articole controversate.

Grupul „Turcia Blocheaza” a detectat sambata dimineata blocarea accesului in toate limbile la enciclopedia online Wikipedia.

„Pierderea disponibilitatii este consistenta cu filtrele utilizate pentru a cenzura continut in tara”, au anuntat activistii de la „Turcia Blocheaza”.

Utilizatorii au primit un mesaj ca nu vor putea sa acceseze site-ul atunci cand au folosit furnizori de Internet din Turcia.

Anterior, activistii au acuzat autoritatile turce de blocarea accesului la retele sociale precum Twitter sau Facebook.

Guvernul de la Ankara a negat in trecut ca ar bloca anumite site-uri, aruncand vina pe cresterea traficului pe internet in timpul atentatelor sau chiar a alegerilor prezidentiale din Turcia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Doua halbe de bere sunt mai bune ca analgezicele la durere

Cercetatorii britanici au ajuns la concluzia ca alcoolul este mai bun pentru calmarea durerilor decat analgezicele. Un nou studiu al Universitatii Greenwich releva ca doua halbe de bere pot sa aiba efect mai benefic decat analgezicele, scrie Yahoo 7 News. Studiul arata ca, prin cresterea alcoolemiei la 0,8 la mie, […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro