Vremea schimbatoare poate lasa agricultorii fara recolte

Hila Ovidiu

Schimbarile bruste de temperatura ar putea lasa agricultorii sibieni fara recolte. Vorbim aici despre insamantarile care au fost facute in toamna dar si despre culturile pomicole.
Aproximativ 30 la suta din suprafata arabila totala a judetului a fost insamantata din toamna. Daca vremea o tine tot asa, agricultorii sibieni care si-au insamantat terenurile inca din toamna risca sa ramana in ziua recoltei cu hambarele goale. Specialistii in agricultura spun ca pana la acest moment situatia este inca sub control, dar o schimbare drastica de temperaturi in perioada urmatoare ar putea compromite atat agricultura cat si pomicultura. Meteorologii spun ca cel putin in perioada urmatoare temperaturile vor fi cu mult peste limitele normale, ajungandu-se pe timp de zi pana la 20 de grade cu plus. Nu garanteaza insa ca incalzirea vremii se va mentine si pentru luna martie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Se cauta muncitori calificati. Pentru Germania!

Angajatorii germani fac selectii in Romania. Nu mai vor insa decat muncitori calificati. Cele mai multe posturi oferite sunt pentru sudori si lucratori in productie specializati pe industria auto. Selectia se va organiza la Sibiu in cea de-a doua parte a lunii viitoare. Sunt puse la bataie 35 de posturi. […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro