Vizita membrilor comisiilor de apărare la Academia Forțelor Terestre din Sibiu

stiri redactie

Ministrul apărării naționale, Nicolae-Ionel Ciucă, și șeful Statului Major al Apărării, generalul-locotenent Daniel Petrescu, i-au însoțit marți, 23 martie, pe membrii celor două Comisii pentru apărare, ordine publică și siguranță națională din Parlamentul României, într-o vizită de lucru la Academia Forțelor Terestre „Nicolae Bălcescu” din Sibiu.

Pe timpul vizitei, parlamentarilor le-au fost prezentate misiunile, prioritățile și programele de înzestrare ale Armatei României – în derulare și de perspectivă. De asemenea, membrii celor două comisii au fost informați despre misiunea, obiectivele, programele și strategiile de dezvoltare ale Academiei Forțelor Terestre și le-au fost prezentate facilitățile de învățământ și cazare pe care instituția militară de învățământ superior le pune la dispoziția cadeților în procesul de formare.

Ministrul Ciucă a reliefat importanța faptului că prima vizită în unități ale MApN a membrilor Comisiilor pentru apărare a fost într-o instituție de învățământ superior „pentru a vedea care sunt valorile sistemului de formare, educare și dezvoltare a leadership-ului militar”.

                „Vă aflați acum într-una dintre cele mai moderne instituții de învățământ universitar din România, o instituție de mare valoare. Așa cum mi-am asumat încă de la audierile din Parlament, ne dorim să vă asigurăm o transparență totală a instituției militare, a misiunilor, activității și programelor de înzestrare”, a spus ministrul apărării naționale.

Președinții celor două comisii parlamentare, senatorul Nicoleta Pauliuc și deputatul Constantin Șovăială, au mulțumit gazdelor, în numele parlamentarilor prezenți la Sibiu, și au apreciat efortul depus de academie, „o instituție puternică, capabilă să anticipeze schimbările și să ofere o educație de înaltă calitate, centrată pe student”.

Senatorii și deputații și-au exprimat disponibilitatea de a lua parte la mai multe astfel de activități, care au rolul de a aprofunda relațiile dintre Comisiile de apărare și Ministerul Apărării Naționale și de a dezvolta o colaborare fructuoasă în domeniul securității și apărării.

Desfășurarea activității a fost adaptată actualului context pandemic, fiind respectate toate măsurile de distanțare și protecție sanitară. 

***

                Academia Forțelor Terestre „Nicolae Bălcescu” din Sibiu – ca parte integrantă a învățământului superior militar, național și european – este o universitate de educație și cercetare științifică, specializată în formarea ofițerilor pentru ForțeleTerestre ale Armatei României, care îmbină în mod armonios tradiția educațională cu atuurile modernității și performanței generate de gradul de asigurare a calității în activitățile didactice specifice.

În ultimii ani, instituţia de învăţământ  universitar militar sibian a trecut printr-un amplu proces de modernizare, prin care s-a reuşit crearea unui campus militar integrat cu facilităţi de instruire, pregătire academică, sportivă, de cazare şi petrecere a timpului liber adaptate cerinţelor mediului educaţional actual.

Academia dispune de o bibliotecă digitalizată, cu spaţii şi echipamente moderne, care gestionează şi întreţine fondul de carte, asigurând studenţilor accesul liber la dotările informatice necesare documentării rapide şi eficiente asupra   surselor bibliografice.

Amfiteatrele sunt dotate cu mobilier, sisteme de sonorizare şi proiecţie de ultimă generaţie,  care facilitează  pregătirea cadeţilor  în condiţii  foarte bune, iar laboratoarele moderne susţin specializările universitare, unele unice în România. De asemenea, academia dispune de un centru de modelare- simulare care are ca  misiune formarea  profesională  a  studenţilor  prin  asigurarea  expertizei  şi capabilităţilor tehnologice impuse de transformările în domeniu.

Muzeul instituţiei este complet digitalizat, istoria şi tradiţiile primei şcoli militare româneşti fiind puse în valoare prin intermediul unor panouri şi InfoDesk-uri digitale, proiecţii interactive bilingve care descriu obiectele expuse, vitrine cu hologramă 3D şi colecţii de armament pe care, de-a lungul timpului, elevii şi studenţii instituţiei l-au utilizat în formarea educațională.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

12 centre de vaccinare pentru etapele 2 şi 3

În prezent la nivelul județului Sibiu există un număr total de 12 centre de vaccinare, pentru imunizarea populației prevăzută în Strategia de vaccinare în Etapa II și Etapa III. Mai jos vom detalia aceste centre, fluxurile disponibile la acest moment, precum și tipurile de vaccin utilizate: Centre de vaccinare CENTRUL […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro