Vine sau… nu vine imunoglobulina? Aceasta este intrebarea!

Hila Ovidiu

Pacientii dependenti de imunoglobulina de la Sibiu au primit tratament pe o singura luna. Si asta in conditiile in care reprezentantii Ministerului Sanatatii se lauda cu un stoc de cateva mii de doze disponibil la nivel national. Spitalul Judetean Sibiu a facut deja demersurile necesare pentru a primi un numar mai mare de doze.

In luna martie a acestui an Ministerul Sanatatii a declansat pentru prima oara in istoria moderna a tarii mecanismul de protectie civila solicitand ajutor pentru obtinerea de doze de imunoglobulina. In luna aprilie au ajuns in tara un numar de 3850 de doze cumparate de la Crucea Rosie din Austria. Culmea este ca acestea au ramas blocate in depozite pana spre finele lunii aprilie. La Sibiu spre exemplu au ajuns doar 30 de doze si numai dintr-un singur tip de ser tratament. Acestea au fost distribuite celor 6 pacienti sibieni a caror viata depinde de aceste flacoane. Reprezentantii Spitalului Judetean Sibiu au facut demersurile necesare pentru a primi noi doze. Se asteapta sosirea in tara a unui nou stoc de aproximativ 9 mii de doze de imunoglobulina. Pana la momentul de fata nu se stie insa daca acestea au ajuns in depozitul distribuitorului national si nu se stie nici catre ce spitale vor fi repartizate sau cand se va intampla acest lucru.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Trafic aglomerat pe principalele artere ale judetului

Dupa 4 zile de distractie, relaxare si voie buna sibienii se intorc acasa! Cele mai importante artere ale judetului sunt aglomerate iar in zonele de coborare dinspre statiuni se circula bara la bara. Politistii rutieri le recomanda atentie sporita celor aflati in trafic. Ziua de marti pare sa fie in […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro