VIDEO: Eveniment foarte rar: Cea mai mare floare din lume, floarea-cadavru a inflorit

admin

Un eveniment extrem de rar s-a petrecut la Gradina Botanica Marie Shelby, unde cea mai mare floare din lume Arum Titan (Amorphophallus Titanium) a inflorit dupa 10 ani. Floarea-cadavru, cu inaltimea de 3 metri, atrage o multime de turisti de fiecare data cand se produce un asemenea eveniment.

Saptamana trecuta au inflorit doua flori-cadavru in acelasi timp la Gradina Botanica Sarasota din Florida, Statele Unite, potrivit Science Alert.

Evenimentul este echivalentul unei eclipse de Luna pentru lumea botanicii. Floarea, care a ramas inactiva 10 ani, si-a dezvaluit petalele sale rosiatice, insa rau mirositoare, precum „o esenta de peste putred” sau „o ferma intr-o zi torida, in care o vaca a murit”, conform cercetatorilor de la Gradina Botanica din Florida.

Floarea-cadavru este originara din padurile tropicale din Sumatra si Indonezia, iar planta se distinge datorita unei florescente sub forma de inima.

Aceste specimene de flori sunt considerate cele mai mari din lume. Floarea-cadavru de la Gradina Botanica din Sarasota s-a inchis la doar 48 de ore de la inflorire, iar mirosul sau de putrefactie a disparut.

Arum Titan si-a ascuns privirilor floarea sa uriasa si vor trece multi ani pana cand se va mai produce din nou acest eveniment rarisim.

Asculti si urmaresti cu placere goFM ?? E momentul sa ne urmaresti si pe facebook dandu-ne un LIKE aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Gulas in muzeu

Peste 3 mii de sibieni si-au petrecut weekendul in muzeul in aer liber. Vremea frumoasa, aerul curat de la padure, ambianta placuta dar si mirosul de gulas i-au chemat pe oameni intr-un numar atat de mare. In weekend la sibiu au avut loc Zilele Hungarikum. Printre zile urate si ploioase […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro