Vesti bune

Hila Ovidiu

Vesti bune pentru soferii din Romania. Legea rovinietei a fost modificata. Cei care sunt prinsi fara rovigneta vor plati cu 130 de lei mai putin. Legea, a fost adoptata marti in Parlament.

Cea mai mare modificare a legii,  este faptul ca oamenii nu vor incasa o a doua penalizare pana cand nu primesc prin posta procesul verbal pentru prima abatere inregistrata in trafic. Legea a fost adoptata dupa cateva zeci de mii de procese impotriva Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale.   Mii de soferi romani, considerau legea rovinietei ca fiind abuziva, pentru ca soferii prinsi fara rovinieta erau pusi sa plateasca de doua ori pentru aceeasi greseala. Aveau de achitat o amenda de 250 de lei, dar si un tarif de despagubire de 120 de lei perceput de Compania de Drumuri. Conform noii legi, tariful de despagubire dispare si ramane doar amenda. CNADNR avea pana de curand la dispozitie 6 luni pentru a instiinta un sofer ca a fost sanctionat. In tot acest timp, soferii adunau mai multe amenzi, fara sa stie. In romania, 80.000 de soferi au primit mai mult de o amenda in 2011. Dupa noua lege, procesul verbal va ajunge la soferul contravenient in 30 de zile.  In tot acest timp soferul nu va mai putea  fi amendat a doua oara. Cert este ca toti soferii care au contestat amenzile primite pana acum nu vor trebui sa achite decat amenda, nu si contravaloarea rovinietei.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

,,Cu rotile in sus”

Proverbul ,,Buturuga mica rastoarna carul mare”, se potriveste de minune in cazul unui accident petrecut miercuri in Sibiu. O neacordare de prioritate a facut ca dua masini sa se ciogneasca iar in urma impactului cea mai mare sa fie rasturnata cu rotile in sus. Pasagerii au scapat nevatamati dar pagubele […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro