Veniturile au crescut in 2012 cu 10 procente

Hila Ovidiu

Anul 2012 a fost unul cat se poate de bun din punct de vedere financiar. Dovada stau incasarile de venituri bugetare raportate de catre Directia Generala a Finantelor Publice Sibiu. Acestea au crescut fata de 2011 cu mai bine de 10 procente.

Incasarile brute realizate in 2012 de catre finantele sibiene au fost de aproape doua miliarde de lei noi. Dintre acestea numai veniturile nete au fost de peste1740 de milioane de lei, adica cu 10,40 la suta mai mult ca in 2011. in ceea ce priveste structura bugetului de stat incasarile din tva au fost de peste 460 de milioane cu mai bine de 20 de procente mai mult decat in urma cu un an. In ceea ce priveste bugetele de asigurari sociale cresterea a fost de aproximativ 7 procente. astfel la capitolul asigurtari sociale de stat incasarile au fost de 559 de milioane La bugetul Fondului national unic de asigurari de sanatate s-au strans 236 de milioane iar la asigurarile pentru somaj incasarile au fost cu 1,78 milioane de lei mai mari ajungand la suma anuala de aproape 20 de milioane. In aceste conditii era normal ca si restituirile de tva sa fie in crestere. Astfel, in 2012 suma acestora a ajuns la 222 de milioane de lei noi fata de 194 de milioane cat au fost in anul trecut.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Cerere impresionanta de tichete de parcare

De teama utilajelor de ridicari auto, din simt civic, sau pur si simplu pentru a-si asigura un loc de parcare sibienii au luat cu asalt ghiseele primariei. In doar 4 zile au fost vandute mai bine de 600 de abonamente de parcare. La ora actuala in municipiu sunt aproximativ 10 […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro