Vegetatie distrusa de mana omului

Hila Ovidiu

Peste 100 de hectare de vegetatie. Atatea au ars din cauza sibienilor care au aprins focuri si le-au lasat nesupravegheate. Pompierii atrag atentia ca dezmiristirea se poate face doar in anumite conditii.

Pompierii sibieni au fost nevoiti sa intervina in mai bine de 15 situatii de urgenta in care focul lasat nesupravegheat a fost la un pas sa produca adevarate dezastre.

Au fost parjolite mai bine de 100 de hectare de teren. In cateva dintre cazuri focurile au fost puse in apropierea locuintelor asa ca doar o minune a facut ca pompierii sa ajunga la timp si sa impiedice focul sa faca scrum totul in calea lui.

Tot pompierii mai spun ca pentru a preveni incendiile, arderile de vegetatie se pot face doar atunci cand nu bate vantul. La indemana trebuie sa fie tot timpul cate o sursa de apa, fie ea si o galeata, pentru a stinge focul in cazul in care acesta tinde sa se extinda.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Politia in actiune

Atentie soferi! Politistii rutieri va pandesc! Nu calcati prea tare pedala de acceleratie si nu consumati alcool daca stiti ca trebuie sa urcati la volan! Primavara vine cu timp frumos, dor de duca la iarba verde, gratare, si…de cele mai multe ori cateva pahare de alcool. Atentie insa! Nu urcati […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro