Vâlcea – ZECE KILOGRAME DE OBIECTE PIROTEHNICE INTERZISE, INDISPONIBILIZATE DE POLIȚIȘTII VÂLCENI

stiri redactie

Polițiștii de la arme, explozivi și substanțe periculoase au indisponibilizat 10 kilograme de obiecte pirotehnice, de tipul petarde, din categoria 1 de pericol, interzise pentru deținere și comercializare către publicul larg, în România.

Polițiștii de la arme, explozivi și substanțe periculoase din Vâlcea au documentat activitatea infracțională a unui tânăr, de 23 de ani, din municipiul Râmnicu Vâlcea, care ar fi comercializat ilegal articole pirotehnice destinate utilizării exclusive a pirotehnicienilor, către publicul larg.

Tânărul a fost depistat ieri, 16 decembrie, pe bulevardul Tineretului, din municipiul Râmnicu Vâlcea, deținând asupra sa10 kilograme de obiecte pirotehnice, de tipul petarde, din categoria 1 de pericol, interzise pentru deținere și comercializare către publicul larg, în România. Acesta își cunoștea clienții prin intermediul rețelelor de socializare.

Toate obiectele pirotehnice găsite asupra tânărului au fost indisponibilizate în vederea confiscării deoarece, conform legislației naționale în România, acestea sunt destinate exclusiv utilizării de către pirotehnicieni, neputând fi comercializate către publicul larg.

Cercetările continuă pentru documentarea întregii activități infracționale, sub aspectul comiterii infracțiunii de „efectuarea de operațiuni cu articole pirotehnice, fără drept”, faptă prevăzută și pedepsită de art. 37, din Legea nr. 126/1995, privind regimul materiilor explozive.

Reamintim cetăţenilor faptul că, orice operaţiune cu articole pirotehnice, efectuată fără drept, constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la trei luni la un an!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

DSP SIBIU A PRIMIT SPRIJUNUL MILITARILOR MApN

Având în vedere anunțul Ministerului Apărării Naționale cu privire la sprijinul acordat Direcțiilor de Sănătate Publică prin punerea la dispoziția acestora de militari, în scopul combaterii efectelor pandemiei de COVID-19, îndeplinind sarcini de operatori call-center, pentru realizarea de anchete epidemiologice, precum și de operatori calculator, pentru completarea bazelor de date […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro