VÂLCEA – Exercițiu în localitatea Milcoiu

stiri redactie

În data de 24.06.2021, între orele 10.00 şi 12.30, Inspectoratul pentru Situații de Urgență „General Magheru” al județului Vâlcea va desfășura, în localitatea Milcoiu, în parcarea din imediata apropiere a râului Topolog, un exercițiu cu forțe și mijloace în teren, pentru antrenarea structurilor specializate în vederea îndeplinirii misiunilor specifice în situații de urgență generate de accidente de circulație cu victime multiple, urmate de incendii.

Exercițiul va începe la ora 10.00, cu prezentarea situației tactice. Aceasta presupune producerea unui accident cu victime multiple, pe DN7. În accident sunt implicate o cisternă și un microbuz de transport pasageri cu mai multe persoane rămase blocate în interior, urmat de un incendiu la autocisterna de transport motorină.

În urma producerii accidentului, situația tactică presupune activarea Planului Roșu de Intervenție, la fața locului urmând să acționeze echipaje de : descarcerare, stingere, ambulanțe SMURD și SAJ, echipaje de poliție, pentru restricționarea traficului și ulterior fluidizarea acestuia, precum și autospeciala CBRN. De asemenea, la fața locului se va organiza și un punct medical avansat pentru efectuarea triajului medical. În sprijin se va solicita și autospeciala de victime multiple din cadrul ISU Argeș pentru transportarea victimelor la cele mai apropiate unități medicale.

În speranța că cetățenii din zonă înțeleg necesitatea organizării unor astfel de exerciții și nu vor intra în panică, le mulțumim pe această cale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

SIBIU - Primăria Sibiu desfășoară o nouă acțiune de dezinsecție împotriva căpușelor și a țânțarilor

În perioada 23-24 iunie, Serviciul de Salubrizare din cadrul Primăriei Sibiu, prin firma contractată – DD CHIM SRL,realizeazăacțiuni de dezinsecție pentru combatereacăpușelor și a țânțarilor de pe domeniul public al municipiului. Campania presupune prima trecere în cazul țânțarilor cu substanța Cymina Ultrași a doua acțiune, rapelul, în cazul căpușelor,substanța utilizată […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro