VÂLCEA – ACȚIUNI DESFĂȘURATE DE POLIȚIȘTII VÂLCENI PENTRU SIGURANȚA TRAFICULUI RUTIER

stiri redactie

Polițiștii rutieri din Vâlcea acționează în permanență pentru prevenirea și combaterea cauzelor generatoare de accidente rutiere, pentru fluidizarea traficului și creșterea nivelului de siguranță al cetățeanului.

În perioada 08-09 iunie a.c., polițiștii Serviciului Rutier din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vâlcea, împreună cu reprezentanți ai Registrului Auto Român Vâlcea și București au acționat preventiv-reactiv, pe drumurile publice ale județului Vâlcea, în vederea reducerii cauzelor generatoare de evenimente rutiere cu consecințe grave, produse pe fondul defecțiunilor tehnice ale vehiculelor.

Astfel, acțiunile au vizat reducerea riscului de victimizarea prin accidente rutiere produse pe fondul defecțiunilor tehnice, verificarea respectării legistlației rutiere, precum și verificarea legalității modului în care este efectuat transportul  în regim de taxi și eliminarea activităților ilicite, prin sancţionarea tuturor abaterilor comise de către conducătorii auto.

În cadrul activităților derulate au fost verificate de către polițiștii rutieri peste 83 de autovehicule, iar în urma neregulilor constatate, polițiștii au aplicat 156 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 29.580 de lei. Dintre acestea, 154  au fost aplicate pentru încălcări ale O.U.G. nr. 195/2002 (privind circulația pe drumurile publice).

De asemenea, au fost reținute 3 permise de conducere pentru deficiențe periculoase la sistemul de direcție și retrase 53 certificate de înmatriculare, dintre care 50 pentru defecțiuni tehnice și 3 pentru lipsă ITP.

Prin urmare, recomadăm tuturor participanților la trafic să respecte normele rutiere în vigoare,  să aibă în vedere inspectia tehnică periodică a vehiculelor, iar celor în regim taxi, să nu monteze alte dipozitive decât cele omologate și să fie deținători  ai certificatului de agreare conform prevederilor legale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

SIBIU - Vineri, 11.06.2021, în județul Sibiu un număr de 152 elevi (0,24%) vor desfășura orele în sistem online

Având în vedere incidența afișată astăzi pe site-ul Prefecturii Sibiu, Inspectoratul Școlar Județean Sibiu a transmis către C.J.S.U. Sibiu propunerea ca vineri, 11.06.2021, un număr de 78 elevi din unitățile de învățământ ce aparțin U.A.T.-ului Arpașu de Jos să se întoarcă la cursuri, deoarece incidența din acest U.A.T. a scăzut […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro