Vâlcea – ACȚIUNI DE PREVENIRE ȘI LIMITARE A INFECTĂRII CU VIRUSUL SARS-COV-2

stiri redactie

În acest sfârșit de săptămână, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vâlcea au continuat activitățile de prevenire și de verificare a modului de respectare a normelor legale în vigoare pe timpul stării de alertă.

Sub autoritatea Instituției Prefectului, polițiști, jandarmi, pompieri militari, polițiști locali și reprezentanți ai instituțiilor cu atribuții de control au desfășurat activități de verificare privind respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind prevenirea răspândirii virusului SARS-COV-2.

Astfel, polițiștii vâlceni au derulat atât în mediul urban cât și rural, acțiuni de verificare a măsurilor sanitare vizând combaterea răspândirii noului virus SARS-CoV-2: au fost verificate 309 societăți comerciale, 656 de mijloace de transport în comun și au fost legitimate peste 5.000 de persoane, iar pentru neregulile constatate au fost aplicate 299 de sancțiuni contravenționale (237 pentru nerespectare măsurilor de protecție individuală, 54 de sancțiuni pentru nerespectarea interdicțiilor privind deplasarea/libera circulație și 8 sancțiuni pentru nerespectarea măsurilor privind izolarea/carantinarea) valoarea sancțiunilor fiind de 33.600 de lei.

Aceste activități se vor desfășura și în perioada următoare, pe raza întregului județ, pentru prevenirea răspândirii infectării cu noul coronavirus și impunerea respectării legislației.

Facem apel către cetățeni să respecte măsurile de protecţie sanitară şi distanţare fizică pentru a-şi proteja propria sănătate şi viaţă, dar şi pentru a-i proteja pe toţi cei din jur!

Totodată, reamintim TELVERDE – 0800800165/WHATSAPP 0755021218, numerele de telefon la care pot fi sesizate nereguli privind respectarea măsurilor stabilite în contextul COVID-19.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

SITUAȚIA PERSOANELOR VACCINATE ÎMPOTRIVA COVID-19 ÎN DATA DE 07 MARTIE 2021 LA NIVELUL JUDEȚULUI SIBIU

De la debutul campaniei de vaccinare și până în prezent, la nivelul județului Sibiu s-au administrat 39.704 doze de vaccin împotriva SARS-CoV-2, în cadrul etapei I și etapei a II-a din Strategia de vaccinare împotriva Covid-19 în România. Până la momentul de față au fost imunizate, în total, 25.581 persoane […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro