Vâlcea – ACȚIUNI DE PREVENIRE ȘI LIMITARE A INFECTĂRII CU VIRUSUL SARS-COV-2

stiri redactie

În perioada 05 – 09 octombrie a.c. polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vâlcea au continuat activitățile de informare și de verificare a modului de respectare a normelor legale în vigoare pe timpul stării de alertă.

Sub autoritatea Instituției Prefectului, polițiști, jandarmi, polițiști locali, reprezentanți ai Ministerului Sănătății, Ministerului Muncii, A.N.S.V.S.A., A.N.P.C și din cadrul autorităților publice locale au desfășurat activități de verificare privind respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind prevenirea răspândirii virusului SARS-COV-2.

Respectarea de către cetățeni a măsurilor de protecție sanitară și a celor privind distanțarea fizică au reprezentat obiectivul acțiunilor desfășurate, astfel că au fost verificați agenții economici din centrele comerciale, piețe, târguri, terase, ștranduri și cluburi în aer liber de pe raza administrativ-teritorială a județului Vâlcea.

Au fost verificate peste 500 de societăți comerciale/terase/restaurante și alte medii de interes cu privire la respectarea măsurilor și interdicțiilor impuse .

De asemenea, acțiunile au inclus verificări în mijloacele de transport și mijloacele de transport în comun fiind controlate peste 800 de mijloace de transport.

Au fost legitimate și verificate aproape 5000 de  persoane, iar ca urmare a nerespectării măsurilor de protecție individuală și celor privind carantinarea/izolarea au fost aplicate 318 sancțiuni contravenționale, cuantumul lor fiind de 18.000 de lei.

Recomandăm tuturor cetățenilor  să păstreze distanțarea fizică, să poarte masca de protecție, să respecte modul de organizare a evenimentelor şi numărul de persoane permis de normele legale, să nu se expună la riscuri.

De asemenea, recomandăm cetăţenilor să poarte masca de protecție în mijloacele de transport, în magazine și celelalte spații unde este obligatoriu.

Scopul forţelor de ordine care desfăşoară activităţi de verificare nu este aplicarea de sancţiuni.

Nu dorim sancționarea cetățenilor, ci dorim ca toți sa conștientizeze faptul că, sănătatea și viata persoanelor sunt cele mai importante, însă nu vom tolera nicio abatere a legii.

Suntem şi vom fi prezenţi, permanent la datorie şi aplicăm legea în litera și spiritul ei!

  •  

Exemplu:

La data de 09 octombrie a.c., polițiștii rutieri din cadrul cadrul Poliției municipiului Drăgășani în timp ce desfășurau verificări cu privire la modul de respectare a normelor legale în vigoare pe timpul stării de alertă, au oprit pentru control pe D.N.67 B, un microbuz condus de un bărbat de 24 de ani, din județul Olt.

În urma verificării pasagerilor cu privire la respectarea măsurilor de protecție individuală, polițiștii au constatat că în microbuzul prevăzut cu locuri pentru 15 persoane, se află 35 de persoane.

Conducătorul microbuzului a fost sancționat contravențional cu o amendă de 9.000 de lei, iar pasagerii au fost preluați de un alt microbuz.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

3.517 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV - 2

Până astăzi, 10 octombrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 152.403 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 116.628 de pacienți au fost declarați vindecați.În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 3.517 de cazuri noi de persoane infectate cu […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro