VÂLCEA – Acţiuni ale IJP

stiri redactie

Azi, 18 iunie a.c., polițiștii Biroului Rutier din cadrul Poliției Municipiului Râmnicu Vâlcea au răspuns din nou solicitării Centrului de Transfuzie Sanguină și au donat sânge cu gândul la cei care au nevoie de acest dar prețios.

Acesta este un demers de salvare de vieţi omeneşti, prin spijinirea eforturilor de refacere a rezervei de sânge a judeţului.

  •  

ACȚIUNE PENTRU SIGURANȚA TRAFICULUI RUTIER

Polițiștii Biroului Rutier al Poliției Municipiului Râmnicu Vâlcea au desfășurat la data de 17 iunie a.c., o acțiune punctuală pentru asigurarea unui climat corespunzător de ordine și siguranță publică, pentru siguranța traficului rutier, dar și pentru verificarea respectării în mijloacele de transport în comun a prevederilor Legii 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

În urma activităților desfășurate au fost controlate 86 de vehicule și legitimate 91 de persoane, fiind aplicate 26 de sancțiuni contravenționale conform O.U.G. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, sancțiuni cu o valoare de peste 4.000 de lei.

Exemple:

Polițiștii Biroului Rutier în timp ce se aflau pe strada Calea lui Traian, au observat un autoturism care nu a oprit la culoarea roșie a semaforului aflat în funcțiune.

Conducătorul autoturismului nu a oprit la semnalul regulamentar al polițiștilor rutieri, aceștia plecând imediat în urmărirea autoturismului, iar după aproximativ 300 de metri, autoturismul s-a oprit, iar conducătorul l-a părăsit, fugind din acesta.

Polițiștii l-au prins din urmă, acesta fiind imobilizat, încătușat și condus la sediul unității de poliție.

Din verificările efectuate s-a stabilit faptul că, conducătorul autoturismului este un bărbat de 33 de ani, din municipiului Râmnicu Vâlcea, care nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

În cauză a fost întocmit un dosar penal pentru conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

  •  

Legea nr. 192/2019 pentru modificarea și completarea unor acte normative din domeniul ordinii și siguranței publice prevede la Art. 324.alin.1 faptul că, polițistul este îndreptățit să conducă o persoană la sediul poliției, atunci când:

a) în condițiile art. 322 alin. (3), nu s-a putut stabili identitatea acesteia ori există motive verosimile pentru a bănui că identitatea declarată nu este reală sau documentele prezentate nu sunt veridice;

b) din cauza comportamentului, locului, momentului, circumstanțelor ori a bunurilor aflate asupra sa, creează motive verosimile pentru a bănui că pregătește sau a comis o faptă ilegală;

c) prin acțiunile sale periclitează viața, sănătatea sau integritatea corporală, a sa ori a altei persoane, sau ordinea publică;

d) luarea unor măsuri legale, pe loc, ar putea crea un pericol pentru aceasta sau pentru ordinea publică.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

ARGEŞ - Acţiuni ale IJP

Sancţiuni aplicate de poliţiştii rutieri În ultimele 24 de ore, poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier Argeş şi cei ai structurilor de poliţie rutieră municipale şi orăşeneşti au continuat acţiunile pentru limitarea efectelor vremii nefavorabile, prevenirea evenimentelor rutiere, precum şi pentru conştientizarea de către conducătorii auto a riscurilor la care se […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro