Vâlcea – Acţiuni ale IJP

La data de 10 septembrie a.c. polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice au efectuat verificări la un complex comercial de pe raza municipiului Râmnicu Vâlcea.

În urma activităților desfășurate au fost constatate nereguli la unul dintre comercianți, în fapt, au fost descoperite mai multe articole vestimentare și de încălțăminte purtătoare ale unor mărci consacrate, susceptibile a fi contrafăcute, a căror punere în circulație este interzisă de lege.

Bunurile au fost confiscate, valoare lor estimată fiind de 500 de lei, iar în cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii prevăzute de art.90 alin.1, lit. b din Legea 84/1998 privind mărcile și indicațiile geografice, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Râmnicu Vâlcea.

De asemenea, au mai fost constatate nereguli incriminate de Legea 12/1990 privind protejarea populației împotriva unor activități de producție, comerț sau prestări de servicii ilicite, fiind aplicate două sancțiuni contravenționale cu o valoare de 5.000 lei.

  •  

BĂRBAT DIN COSTEȘTI REȚINUT ȘI PUS SUB CONTROL JUDICIAR

Polițiștii din cadrul Serviciului de Ordine Publică, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Horezu au documentat activitatea infracțională a unui bărbat de 29 de ani, din comuna Costești, bănuit de comiterea infracțiunilor de tăiere fără drept de arbori și furt de arbori.

Din cercetări a reieșit că, în perioada iunie 2019 – iulie 2020, bărbatul în calitate de administrator al unei firme ce are ca obiect de activitate exploatarea forestieră, ar fi tăiat fără drept și sustras mai mulți arbori de dimensiuni mari, diferite specii, din fondul forestier ce se află pe raza comunei Costești, prejudiciul fiind de peste 31.000 de lei.

La data de 09 septembrie a.c., în urma probatoriului administrat, organele de cercetare penală au dispus reținerea bărbatului pe o perioadă de 24 de ore, acesta fiind încarcerat la Centrul de Reținere și Arest Preventiv din cadrul I.P.J. Vâlcea.

La data de 10 septembrie a.c., judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Horezu, nu a admis solicitarea de arestare preventivă propusă de către Parchetul de pe lângă Judecătoria Horezu, bărbatul fiind pus sub măsura controlului judiciar pe o perioadă de 60 de zile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Sibiu - Sfârșit de săptămână în siguranță

În perioada 11-13 septembrie a.c., pentru siguranța cetățenilor, Jandarmeria Sibiu va intensifica acțiunile specifice de asigurare și menținere a ordinii și siguranței publice, drept pentru care, aproximativ 140 de jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Sibiu vor acționa pe raza județului. De asemenea, efective din cadrul inspectoratului vor asigura […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro