VÂLCEA – Acţiuni ale IJP

stiri redactie

ACȚIUNILE DE PREVENIRE ȘI LIMITARE A INFECTĂRII CU VIRUSUL SARS-COV-2 CONTINUĂ

În perioada 24 – 26 iulie a.c., având în vedere creșterea continuă a numărului persoanelor infectate cu noul virus SARS-COV-2, polițiștii rutieri și de ordine publică, din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vâlcea, au intensificat activitățile de informare și de verificare a modului de respectare a normelor legale în vigoare pe timpul stării de alertă, în mijloacele de transport în comun.De asemenea, sub autoritatea Instituției Prefectului, polițiștii alături de efective de jandarmi, pompieri, polițiști locali, reprezentanți ai Inspectoratului Teritorial de Muncă, Direcției Sanitar-Veterinare, Direcției de Sănătate Publică și de la Protecția Consumatorului, au desfășurat ample controale pe întreaga rază a județului Vâlcea, pentru respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind prevenirea răspândirii virusului SARS-COV-2.

În cadrul acțiunilor au fost controlate 561 de autovehicule, au fost legitimate 958 de persoane și au fost verificate 378 de societăți comerciale atât din mediul urban cât și din mediul rural, cu privire la respectarea măsurilor și interdicțiilor impuse pentru diminuarea riscului de răspândire a Covid 19.

Au fost aplicate 36 sancțiuni contravenționale, în valoare de 4.500 de lei pentru nerespectarea prevederilor Legii 55/2020, pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de Covid-19. Acțiunile autorităților au avut mai mult un scop preventiv, de responsabilizare și conștientizare a cetățenilor cu privire la pericolele asociate nerespectării măsurilor de siguranță atât în zonele aglomerate, cum sunt centrele comerciale, piețele, târgurile, terasele, cât și în mijloacele de transport în comun.

În cadrul acțiunilor punctuale menționate au fost aplicate și 182 de sancțiuni contravenționale, în cuantum de peste 60.000 de lei, fiind constatate mai multe contravenții la regimul circulației rutiere, dar și contravenții prevăzute de Legea nr. 12/1990, privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi de producţie, comerţ sau prestări de servicii ilicite, Legea 61/1991, pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice și alte acte normative.

Vă rugăm să vă conformați regulilor de bază recomandate de autorități, de la care este necesar să nu vă abateți în această perioadă, pentru ca noi toți să rămânem sănătoși:


■ purtarea corectă a măștii de protecție, aruncarea acesteia după folosire într-un recipient de gunoi cu capac, urmată imediat de spălarea mâinilor cu apă și săpun și/sau dezinfectarea cu soluții pe bază de alcool;


■ spălarea frecventă a mâinilor cu apă și săpun și folosirea de soluții dezinfectante pe bază de alcool;


■ păstrarea distanței de cel puțin 1,5 metri între persoane;


■ curățarea periodică a suprafețelor de contact (mânere, mese etc.) cu soluție dezinfectantă;


■ în cazul apariției simptomatologiei specifice COVID-19, se va accesa numărul unic de urgență 112;


■ consultarea periodică a site-urilor oficiale, în vederea informării asupra evoluției prevederilor legislative privind limitarea răspândirii îmbolnăvirilor cu noul coronavirus.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

VÂLCEA - ACŢIUNEA „TRUCK & BUS”

Poliţiștii rutieri, din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vâlcea, au acţionat pentru reducerea victimizării din accidente rutiere prin combaterea încălcării normelor legale privind circulația pe drumurile publice de către conducătorii autovehiculelor destinate transportului public de persoane și de marfă. Acţiunea de prevenire a accidentelor rutiere a făcut parte din calendarul […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro