VÂLCEA – ACȚIUNE PE LINIE ECONOMICĂ

0
82

La data de 10 iunie a.c., polițiștii din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalității Economice, Poliției Orașului Brezoi, Băbeni și Berbești împreună cu specialiști din cadrul Gărzii de Mediu și Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Vâlcea au efectuat pe raza orașelor Brezoi, Băbeni, Berbești și a localităților limitrofe, o acțiune cu efective mărite, ce a avut ca scop principal siguranța cetățeanului și combaterea evaziunii fiscale din domeniul comerțului cu produse alimentare și agregate minerale.

Totodată, au fost efectuate verificări cu privire la legalitatea transportului rutier de mărfuri.

Au fost verificați 16 operatori economici, iar în urma neregulilor descoperite polițiștii au fost nevoiți să aplice 15 sancțiuni contravenționale cu o valoare de peste 60.000 de lei, pentru fapte prevăzute de Legea nr. 12 din 6 august 1990 privind protejarea populației împotriva unor activități de producție, comerț sau prestări de servicii ilicite și O.U.G. 28/1999 privind obligația operatorilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale.

De asemenea, a fost confiscată suma de 345 lei, reprezentând venituri nefiscalizate și au fost confiscate produse alimentare cu termenul de valabilitate expirat, 41 de măști de protecției facială, valoarea lor fiind de peste 400 de lei.

Au fost verificate 29 de autoturisme și legitimate 31 de persoane.

Activitatea a beneficiat și de sprijinul Serviciului Rutier, Serviciului Criminalistic și  luptătorilor din cadrul S.A.S. Vâlcea.

Acțiunile de genul vor continua și în perioada următoare.

  •  

ACȚUNI DE PREVENIRE

La data de 10 iunie a.c., polițiștii din cadrul Biroului de Analiză și Prevenire a Criminalității împreună cu polițiștii de proximitate și ordine publică din Râmnicu Vâlcea, Drăgășani, Ionești și Prundeni, au desfășurat activități de prevenire pe linia victimizării în mediul online și pe linia violenței și furturilor din locuințe.

Polițiștii au fost prezenți la clasele a VIII-a și a XII-a, din școlile din Drăgășani, unde au purtat discuții cu copiii, dar și cu cadrele didactice pe care i-au îndrumat să urmărească comportamentul copiilor, să le acorde timp și atenție, să le supravegheze activitatea online și să le ofere alternative de a petrece timpul liber, astfel încât aceștia să nu fie victime ale jocurilor online cu sfârșit tragic ori ale infracțiunilor de pornografie ori conexe acestora.

De asemenea au fost împărțite peste 700 de materiale informative, elevilor dar și cetățenilor.

Acțiunile de genul vor continua și în perioada următoare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.