Val de turisti la Sibiu

Hila Ovidiu

In ultimii ani sibiul a devenit o destinatie turistica de top atat pentru cei veniti din strainatate cat si pentru romanii nostri. Chiar si in extrasezon numarul de vizitatori a depasit 25 de mii.

 

De aproximativ 5 ani de zile Sibiul a devenit unul dintre punctele e maxima atractie turistica din tara noastra. Cultura veche, cladirile peste care parca nu au trecut anii, aleile pavate cu dale ca in evul mediu si bisericile sasesti fac deliciul vizitatorilor orasului nostru. La frumusetea orasului se adauga si multitudinea de evenimente culturale care au ajuns sa aiba tot mai mult rasunet international. In doar 2 luni spre exemplu, martie si aprilie, cand nici macar nu era sezon turistic, pe meleagurile noastre au ajuns aproximativ 50 de mii de vizitatori. Fie ca au venit pentru o zi si au vizitat doar centrul orasului resedinta de judet, sau din contra, au stat mai multe zile si au luat la pas tot judetul cu totii au trait o experienta minunata. Dovada este si faptul ca tot mai multi oameni se inghesuie la portile Sibiului. De pe urma vizitatorilor au avut de castigat hotelierii. 20 de mii de oameni s-au cazat lunar in astfel de unitati. Nici pensiunile nu s-au putut plange de lipsa musafirilor. Peste 2300 de vizitatori au ales sa innopteze in pensiuni agroturistice. Ceva mai putini sunt cei care au ales cabane. Statisticienii spun ca spre deosebire de anii anteriori cei care ne-au calcat pragul au stat mai multe zile la sibiu. Sau…cel putin mai multe nopti. Numarul innoptarilor a ajuns in 2014 la peste 43 de mii comparativ cu doar 36 de mii in anul trecut.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Vitezomani sanctionati

Vitezomanii au fost aspru pedepsiti de catre politistii rutieri. In cadrul actiunilor din ultimele zile oamenii legii au dat peste 500 de amenzi si au lasat zeci de soferi fara permis de conducere. Valoarea sanctiunilor este de 165 de mii de lei. Din 26 si pana in 29 iunie inclusiv […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro