Vacinul antigripal soseste luni la Sibiu

Hila Ovidiu

Se imparte vaccinul antigripal. Judetul nostru a primit aproximativ 15 mii de fiole cu imunizant. Aceasta transa nu acopera insa nici macar 25 la suta din necesarul de vaccin al judetului nostru conform datelor obtinute in urma catagrafierii.

Vaccinul antigripal a fost achizitionat iar incepand de luni va fi distribuit in judete. Sibiului i-au fost alocate in acest an un numar de 15.200 de doze in doua transe. Prima transa, de 8800 de doze urmeaza sa ajunga la Sibiu in cursul zilei de luni iar de aici sa plece catre medicii de familie. Cea de –a doua transa este de 6400 de doze. Totalul dozelor repartizate insa judetului nostru reprezinta doar 25% din totalul populatiei care ar trebui vaccinata. Numarul de persoane incadrate anul acesta in categoriile de risc a crescut cu aproape 20 de mii de persoane comparativ cu sezonul 2015-2016 cand au fost catagrafiate putin peste 51 de mii de persoane. Anul trecut judetul nostru a primit in 3 transe 16.750 doze de imunizant. Dintre acestea 16.542 au fost folosite pentru imunizarea sibienilor. Intra in categoriile de risc persoanele cu varste mai mari de 65 de ani, bolnavii cronici, femeile insarcinate, personalul medical, personalul care se ocupa de ingrijirea celor din centrele de ocrotire sociala dar si persoanele aflate in centre de plasament sau ocrotire sociala.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

ISU Sibiu primeste Drapelul de Lupta

Duminica, de la ora 11.00 pe Bulevardul Coposu va avea loc o ceremonie speciala. Cei de la ISU vor primi intr-un cadru festiv Drapelul de Lupta. Si-a anuntat prezenta la acest eveniment si Raed Arafat. In cadrul ceremoniei va fi citit decretul prezidential prin care se confera Inspectoratului pentru Situatii […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro