USR luptă pentru transparență și respectarea legii la Primăria Șelimbăr

Pentru corecta informare a cetățenilor, considerăm că este necesar să răspundem comunicatului transmis ieri de Prefectura Sibiu.

Prefectura Sibiu omite, intenționat sau în necunoștință de cauză, să precizeze toate prevederile legale ce trebuiau respectate de Primăria Comunei Șelimbăr în adoptarea bugetului. Articolele menționate de Prefectură se referă la obligațiile administrației locale față de restul instituțiilor statului, nu și față de cetățeni. Legea trebuie aplicată în integralitate, inclusiv atunci când sunt în joc interesele cetățenilor.

În conformitate cu art. 7, alineatul 2, din legea 52/2003, coroborat cu articolul 8 din legea 273/2006, proiectul de buget trebuie supus din oficiu dezbaterii publice, fără a fi nevoie de o cerere specifică.

Totuși, USR Șelimbăr a cerut și în scris organizarea unei dezbateri publice, în baza art.7 alin. 9 din Legea nr. 52/2003, în termenul prevăzut de art.7 alin.4 din Legea nr. 52/2003, coroborat cu art.39 alin.3 din Lega nr. 273/2006. Solicitarea a fost ignorată de Primăria Șelimbăr care nu a trimis nici un număr de înregistrare sau răspuns. De ce Prefectura nu a fost informată de această solicitare scrisă?

Domnul primar Marius Grecu refuză orice dialog cu cetățenii și ignoră obligația respectării legilor. El îngrădește și liberul acces la informații de interes public, prevăzut de legea 544/2001 în baza căreia USR Șelimbăr a transmis, din august 2019 până în prezent, aproape 20 de solicitări pe adresa Primăriei fără să primească vreun răspuns. Acestea sunt dovezi ale incompetenței și lipsei totale de transparență la nivelul conducerii Primăriei Șelimbăr.

Cronologie:

  1. Primăria Șelimbăr a publicat proiectul de buget pe site în 21.01.2020 (Foto 1).
  2. În data de 27.01.2019, USR Șelimbăr a transmis o solicitare scrisă pentru organizarea unei dezbateri publice pe proiectul de buget. (Foto 2 și Foto 3) Solicitarea care nu a primit număr de înregistrare și nici răspuns.
  3. Proiectul de buget a fost votat în ședința de Consiliu Local din 20.02.2020. În foto convocatorul din 14.02.2020, în care este inclusă votarea bugetului. (Foto 4)

USR Șelimbăr va continua să lupte pentru dreptul cetățenilor comunei Șelimbăr de a avea acces la informații de interes public, de a avea parte de transparență din partea administrației locale și pentru a schimba modul abuziv, la limita legii, în care este condusă comuna.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

PESTE 9.800 DE AUTOVEHICULE, VERIFICATE DE POLIȚIȘTI

Timp de două zile, polițiștii rutieri au verificat respectarea normelor legale care reglementează activitatea de transport public de persoane și circulația pe autostrăzi, drumuri naționale și județene. Pe parcursul zilelor de miercuri, 6 mai și joi, 7 mai a.c., sub coordonarea de specialitate a Direcției Rutiere, echipele de control au verificat […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro