Urzica, planta miraculoasa

Hila Ovidiu

Primavara vine in fiecare an cu leacuri culinare pentru minte si suflet. Printre verdeturile care pot fi consumate pentru refacerea organismului dupa iarna se numara si urzicile. Sunt gustoase si bogate in minerale si fier.

imageInca din cele mai vechi timpuri, in medicina naturista urzicile sunt considerate un fel de mana cereasca pentru cei care vor sa isi mentina cat mai mult tineretea si sanatatea la cote maxime. Cel mai simplu mod de intrebuintare a acestor plante este bineinteles mancarea de urzici. Ba mai mult, acum ele sunt si usor de procurat. In toate pietele Sibiului precupetele au adus plasute cu urzici. O doamna ne-a spus chiar si reteta traditionala de preparare a acestora. Revenind la medicina trebuie sa mentionam ca acestea sunt o importanta sursa de fier, calciu, magneziu, zinc, potasiu si fosfor. Urzicile mai contin vitaminele A, C, D, E si K. Sunt recomandate pentru intarirea sistemului imunitar si curatarea organismului. Urzicile pot fi folosite si in tratamente cosmetice destinate caderii parului, acneei sau chiar durerilor reumatice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Furt de lemne

2 barbati sunt cercetati penal pentru infractiuni la regimul silvic. Acestia au fost prinsi in timp ce incercau sa transporte cu o caruta un copac intreg furat dintr-o padure din Rusciori. Cel care i-a vazut pe hotii de lemne a fost un padurar, angajat al Ocolului Silvic Valea Cibinului-Saliste. Cei […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro