Unde ne refugiem?!

Hila Ovidiu

Sibiul este unul dintre orasele cu cele mai multe buncare de adapostire in caz de razboi din tara. avem 40 de adaposturi speciale si peste 77 de mii de subsoluri in care oamenii s-ar putea refugia in caz de razboi.

buncarIar daca ati aflat cate adaposturi sunt si unde le gasiti, sa va spunem si ce reguli de comportament si masuri de protectie civila trebuie luate in caz de raiduri. Prima regula este sa porrniti spre adapost imediat cum s-a dat semnalul de alarma aeriana. La parasirea locuintei sau a locului de munca verificati si incbideti apa, lumina si gazele. Luati cu dumneavoastra actele si obiectele de valoare. Mai luati apa si mancare. Daca aveti pe acasa un raduo cu baterii nu ar fi rau sa il luati si pe acesta. Nu uitati ca intrarea in adapost se face dupa niste reguli. Prioritate au femeile, copiii, batranii si invalizii. Toate persoanele adapostite trebuie sa execute dispozitiile sefului de adapost, sa mentina curatenia pe toata perioada sederii, sa nu aprinda faras aprobare tigari, felinare sau focuri. In caz de atac nuclear nu se intra cu haine contaminate iar in adaposturile care nu dispun de filtre si nu au etanseitate se foloseste masca contra gazelor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Mai multi calatori

Vesti bune de la Aeroportul International Sibiu. Tot mai multi oameni aleg sa foloseasca zboruri ce decoleaza de la Sibiu. Varful de plecari a fost inregistrat in iulie. Numarul de pasageri imbarcati sau debarcati in lunile de vara a crescut cu peste 17 procente in acest an. mai exact, daca […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro