Un nou imprumut de la Berd pentru modernizarea strazilor din Sibiu

Hila Ovidiu

Municipalitatea sibiana ia un nou imprumut de la BERD. Avizele necesare au trecut prin sedinta de Consiliu Local iar in cursul zilei de vineri s-a semnat contractul. Valoarea acestuia este de 67,5 milioane de lei.

Municipiul Sibiu a semnat in cursul zilei de vineri un nou contract de imprumut cu Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare. Inainte de semnare insa proiectul a trecut prin votul consilierilor locali.
Valoarea noului imprumut este e 67,5 milioane de lei. suma imprumutata va fi folosita exclusiv pentru continuarea investitiilor destinate modernizarii strazilor din oras. Proiectul va demara anul viitor cu lansarea procedurilor de achizitie. Banii vor fi folositi pentru modernizarea strazilor din pamant. Vorbim practic despre 61 de artere din cartierele orasului. Astfel, vor fi modernizate in cartierul Gusterita strazile Luncii, Frasinului, Pinului, Cedonia fundatura, Gorunului si Muncitorilor. In Lazaret I vor beneficia de reabilitare strazile Turgheniev, Balantei partial, Laminorului si Plevnei. In Lazaret II vor avea loc lucrari pe Diaconovici, Lebedei, Luceafarului, Arcului, Libertatii si Milescu. In zona Lupeni municipalitatea si-a propus interventii pe Randunelelor, Porumbeilor, Anul 1907, Armoniei si Traian. In zona cartierului Marmelada Primaria va contracta lucrari pentru strazile Marului, Visinilor, Fragilor, Nucului, Prunelor si Parului iar in zona Obor-Viitorului se au in vedere strazile Berzelor, Sincai, Salciilor, Oltului, Smighelschi si Calan. In Piata Cluj vor fi modernizate strazile Balan, Narciselor, Pop Reteganu, Paltinis, Carpatilor si Margaretelor. Din zona Tilisca vor intra in lucru strazile Talmacel partial, Orlat, Luchian Stefan si Presaca. Turnisorul a fost de asemenea impartit in doua zone. Din prima dintre acestea vor face parte strazile Zavoi, Stavilarului, Aviatiei, Cooperatorilor, Scurta si Iazul Morii iar din cea de-a doua Ovazului, Seceratoarelor, Trifoiului si Graului. In zona Tiglari sunt vizate strazile Ulmului, Faiantei, Zugravilor, Zidarilor si Fagului iar in Gusterita-Turnisor Ana Ipatescu, Malinului si Octavian Nita. Suma imprumutata va fi rambursata in 10 ani. Contractul are o perioada de gratie de 3 ani. Studiile facute de specialisti arata ca gradul de indatorare nu va depasi 12 la suta iar varful de indatorare va fi atins in 2019. Peste 2 ani se va incheia perioada de rambursare a primului imprumut de la BERD.
Odata cu imprumutul pentru care s-a semnat vineri contractul Banca a mai acordat municipalitatii sibiene si o finantare nerambursabila. Aceasta are o valoare de 260 de mii de euro si este destinata realizarii Planului de Mobilitate Urbana Durabila.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Cercetat penal pentru o cutie de petarde

Atentie la pirotehnice! Un pusti s-a ales cu dosar penal dupa ce a fost prins de politisti detinand o cutie de petarde. Cei care utilizeaza fara drept articole pirotehnice risca inchisoare de la 3 luni la un an. Initial politistii sibieni au vazut pe o straduta din Sibiu 4 tineri […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro