Un nou focar de rubeola. Numarul cazurilor este in crestere

Hila Ovidiu

Numarul focarelor de rubeola din scolile sibiene creste de la o zi la alta. Aici fie apar noi imbolnaviri in institutiile de invatamant unde s-au declarat deja focare, fie apar in scoli noi care nu au fost trecute pana acum pe listele cu bolnavi. Medicii Directiei de Sanatate Publica recomanda vaccinarea impotriva rubeolei.

 

Rubeola nu este o boala care sa ridice foarte mari probleme copiilor cu varste fragede, insa cand vine vorba despre adulti si mai cu seama de femei insarcinate si aflate in primul trimestru de sarcina riscul este foarte mare. Specialistii spun ca in astfel de situatii copiii se pot naste cu diferite malformatii. Cu toate acestes medicii Directiei de Sanatate Publica Sibiu fac apel catre toti parintii sa isi lase copiii sa fie vaccinati anti rubeola. De asemenea angajatii din instituiile de invatamant au obligatia de a informa colectivitatea la primul caz de imbolnavire. Parintii au obligatia e a duce copilul la medic sau la specialistul de boli infectioase pentru tratament. Pentru a nu raspandi maladia izolarea bolnavului este necesara. Pana la ora actuala cele mai afectate institutii de educatie din Sibiu sunt liceele. Astfel, Colegiul Economic Gh. Baritiu are pana la acest moment 37 de cazuri, Liceul Industrial Alimentar 22 de cazuri, Colegiul Energetic 13 cazuri, Colegiul National Octavian Goga 18 cazuri in timp ce la Gh Lazar au fost confirmate pana acum 9 imbolnaviri, la Ghibu 10, la Independenta 35, la Brukenthal 21 si la Grupul Scolar Talmaciu alte 10 cazuri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Hoti de combustibil, in arest

Patru barbati cu varste cuprinse intre 22 si 41 de ani au fost prinsi in flagrant in timp ce incercau sa fure combustibil din mai multe autoturisme parcate pe raza municipiului Sibiu. Infractorii au fortat capacele de la rezervoarele a 9 autoturisme, si au reusit sa sustraga  combustibil din 2 […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro